Events

New Attraction Festival

In 2003 vond de eerste editie van New Attraction festival plaats. Met de negen edities in totaal heeft het festival urban arts en haar publiek op de kaart gezet.

Het festival presenteert naast lokaal, regionaal talent een actueel programma van (inter)nationale artiesten in de verschillende urban art disciplines. Het festival heeft een nationale bekendheid.

Het festival ontvangt subsidie van zowel gemeente als provincie. Aanvullend is altijd succesvol een beroep gedaan op vele andere fondsen. In 2012 is het festival niet doorgegaan vanwege onvoldoende bijdragen vanuit de fondsen. Fondsen die overigens wel voor andere (nieuwe) projecten van de stichting bijdragen. Voor 2012 en 2013 komen er in plaats van het jaarlijkse festival een aantal grote, bijzondere New Attraction Events.

FACTS

Datum: eerste week-end van juli (2003-2011) (2012, 2013 geen editie)
Locatie: Kardingeplas, Groningen
Bezoekers: 5000-7500 (jong en cultureel divers)
Acts: 100-150
Disciplines/programmaonderdelen: Deejays, Acts, Sport, Dans, Media, Art & Fashion.

PROGRAMMA’S

2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004

Doelstelling

  • Een laagdrempelig festival organiseren dat recht doet aan de diversiteit in cultuurbeleving van jongeren en door een uitgekiende programmering (en indien mogelijk eigen producties) een artistieke meerwaarde heeft.
  • Een festival dat door aansluiting bij de actuele jongerencultuur de laatste trends wil volgen.
  • Een jaarlijks evenement, met een jaarlijks groeiend publieksaandeel, als jaarlijkse presentatie- en inspiratieplek voor jongeren en jonge kunstenaars en artiesten

Werkwijze / Het Programma

Het festival biedt een programma, met op alle podia en playgrounds een verwijzing naar straatcultuur. Urban is een breed, divers en zeer actueel segment waarbij verschillende disciplines onderdeel uitmaken van een lifestyle passend bij de subcultuur.
Alle programmaonderdelen hebben dezelfde opbouw, waarbij publiek:
mee kan doen, interactieve programma onderdelen;
zelf op het podium of playgrounds kan staan als lokaal, regionaal talent;
zich kan meten aan ander talent (battles, eigen producties);
bekende (inter)nationale sterren zien optreden (‘de trekkers’);
(wellicht minder bekende maar) verrassende acts te zien krijgt (‘de artistiek inhoudelijk interessante acts’).
Met deze opbouw ontstaat zowel een opwaartse kwaliteitspiraal in het programma als wederzijdse inspiratie tussen bezoekers en artiesten. Dit is de garantie voor de dynamiek van het festival.