zaterdag
24
augustus
UHG @ Podium Zuid – Noorderzon
gratis entree
17:30 tot 00:00
Noorderplantsoen
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Entree Gratis
  • 0
  • Koop

UHG @ Podium Zuid!

Dit jaar verzorgt Urban House Groningen wederom een dag de programmering op Podium Zuid tijdens Noorderzon. Noorderzon is een jaarlijks terugkerend, tien-daags performing arts festival in Groningen, waarbij over de gehele stad performances te bezoeken zijn met als grootste publiekstrekker de programmering en foodstands in het Noorderplantsoen.

Op zaterdag 24 augustus host Urban House Groningen ‘Podium Zuid’.

Programma

Blok 1 | 17.30 – 19.00 uur
Jadi D
Juandi$$imo X Beau
Alumni
Nasi-M
DJ De lieve Marokkaan

Blok 3 | 22.30 – 00.00 uur
ROOKS
CloudyDiow
Cinematic DeeJay Irie
DJ De lieve Marokkaan

 

Artiesten uitgelicht

Alumni

Vol honger begonnen de mannen van Alumni (rappers Flows & Steeby en DJ Dallah) met muziek maken. Hun track Club behaalde zo’n 10.000 streams in een maand tijd. Alumni trad in  in november 2018 voor het eerst op (Simplon, Podium New Attraction Muziek), waarna het openen van de gemeenteraadsverkiezing in Groningen en hun eigen ‘Alumni Huisfeest’ volgden. Het doel van Alumni is om de Nederlandse Hiphop te verrijken. In 2019 traden ze op bij het Volume Festival in Aarhus, Denemarken (na deelname aan musiclab & writerscamp van Music City Network) en stonden ze op 7 juli op de Vismarkt bij de New Attraction Block Jam. Afgelopen maand kwam de track ‘Netflix Shawty‘ uit. Check de videoclip op YouTube. Next up: Noorderzon 2019!

CloudyDiow

Geboren in Curaçao, getogen in Rotterdam en nu residerend in Groningen. Als vijftienjarige begon Cloudy Diow met het maken van hiphop en R&B. Naast het perfectioneren van zijn songs in samenwerking met producers Kamilla en Obey Reilly, heeft hij veel voorprogramma’s mogen doen en veel performances gedaan op zomerfestivals. Met invloeden van Kid Cudi en Wiz Khalifa is zijn stijl een creatieve mengeling van gepassioneerde storytelling en melodieuze flows. Met deze zelfbenoemde ‘wavy trap’ is hij ready om de wereld over te nemen. Check hem op spotify én op Podium Zuid @ Noorderzon festival 2019.

Cinematic Deejay Irie

Deejay Irie heeft zijn sporen verdiend door wereldwijd en nationaal succes te behalen. Hij draagt onder andere de titels ‘DMC visual world champ ’15’ en ‘Redbull 3style Dutch champ ’17’, is 4 x Dutch DMC kampioen, Benelux DMC supremacy kampioen, Runner Up world supremacy DMC kampioen en mixmove visual DJ kampioen. Ook is hij Beatjunkies Editor, maakt video’s, kun je hem kennen van DWYL radio en als deejay bij het danscollectief ISH. Deejay Irie is te vinden op  instagram, youtubevimeo en spotify! Op Noorderzon komt hij met een show van beeld en geluid geïnspireerd op de 90’s.

Jadi D

Jadi D is een verfrissende vrouwelijke hip-hop artieste. Ze versterkt de scene met haar energieke aanwezigheid en speelt tijdens haar set met cross-overs in haar beats, lyrics en performance. Twee jaar na het beginnen met het maken van haar eigen songs, bestormt ze nu het podium en staat op Noorderzon. Haar eerste single ‘One In A Million’ is afgelopen zondag uitgekomen. Urban hip-hop met een uniek randje, die je in een feel-good stemming brengt én laat bouncen zoals ‘back in the days.’Van het feesten in de velden tot whinen in de club; Jadi D geeft het je allemaal!

Juandi$$imo X Beau

Juandi$$imo X Beau komen binnenkort met nieuwe muziek waarvan de eerste single ‘Gin & Tonic’ reeds is aangekondigd. Ze stonden dit voorjaar op Podium New Attraction Muziek voor een volle zaal in Simplon, en die ging helemaal los. Juandi$$imo X Beau omschrijft zichzelf als volgt:

Ingrediënten:
• Twee broers
• Beats (zoveel mogelijk verschillende)
• Originele teksten
• Punchlines
•Features (naar smaak toe te voegen)

Bereiding:
• Meng alle ingrediënten bij elkaar op een podium.
• 15 minuten afbakken op hoog vuur. Niet af laten koelen. Enjoy!

Nasi-M

Nasi-M (1999) is een artiest uit de stad Groningen, die zich richt op hiphop/rap/urban. Zowel zijn muziek als liveshow kan worden omschreven als aanstekelijk met veel energie en diversiteit. Nasi-M heeft sinds 2018 meerdere singles uitgebracht waarvan de ode aan voetballer Virgil van Dijk meer dan 250.000 streams behaalde. Zijn laatste release is net uit op spotify: Alladay. In 2018 rockte hij Podium Zuid in een stortbui waarbij hij het publiek meekreeg en in 2019 staat hij er weer!

Rooks

ROOKS (ookwel Rolex Rooks) is een 19-jarige artiest die opgroeide in Meppel. Op zijn achtste begon hij met rappen, maar sinds vorig jaar is hij echt actief bezig om zijn naam te vestigen in de hiphopwereld.  Zijn tracks werden opgepikt door 101Barz en kenmerken zich door de trappy en catchy sound. Samen met producer Emage gaat hij zorgen voor een turnup in het Hoge Noorden. Eerder stond Rooks op Volume Festival, in Aarhus, Denemarken (na deelname aan musiclab & writerscamp van Music City Network), Simplon (voorprogramma voor o.a. Zwart Licht), Bevrijdingsfestival Groningen, Eurosonic Noorderslag, Grote Prijs van Nederland (finale), New Attraction Block Jam en tourde hij langs middelbare scholen. Eind 2018 bracht hij zijn EP ‘Rolex Rooks’ uit. Zijn laatste release is de track ‘Bustdown’.

DJ: De lieve Marokkaan

De DJ van UHG@Podium Zuid is De Lieve Marokkaan! Sinds 2017, toen Tobias “De Lieve Marokkaan” het leven in blies door landelijk viraal te gaan, heeft hij al heel wat uurtjes achter de draaitafels gestaan. Je kent De Lieve Marokkaan van Dumpert, Funx, NOS, Carlo Boszhard en nog veel meer andere media. Doel van De Lieve Marokkaan is de sfeer los te maken met lekkere toegankelijke tunes, lekker dansen! Hij draait op feesten zoals Roodkopje x Watermeloen, tijdens ESNS en met regelmaat bij events van Urban House Groningen. Check alvast live sets op Soundcloud!

Host: Roberto Tan

De host van de dag is Roberto Tan! Je kunt hem kennen als rapper, songwriter, MC. Hij is muziekcoach bij de Urban Academy van Urban House Groningen en is derhalve de ideale host om de UHG acts bij het publiek te introduceren.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail