zaterdag
19
oktober
Schnitger op Sneakers – Workshop & Showcases
10:00 tot 12:00
Pelstergasthuiskerk

Jongeren van 11 jaar en ouder worden van harte uitgenodigd om samen met de dansers en musici van Urban House Groningen en organist Vincent Hensen te werken aan een flitsende performance vol Urban dance en orgel. 

Urban House Groningen maakte vorig jaar een verpletterende indruk op het Schnitger Festival toen zij daar samen met Groninger scholieren de voorstelling ‘Music comes First’ neerzette; een wervelende show met hiphopdans en – natuurlijk – ‘music’, die in dit geval óók van het orgel kwam. De combinatie hiphop en orgel bleek zo krachtig dat de Groninger orgelstichtingen dit jaar samen met Urban House een langlopend educatieprogramma zijn begonnen, met daarin een hoofdrol voor de Urban straatcultuur en voor het orgel.

‘De wereld in met Schnitger op Sneakers’
19 oktober is de kick-off van dit educatieprogramma dat de treffende naam ‘De wereld in met Schnitger op Sneakers’ heeft gekregen. De kick-off is in de vorm van een workshop voor alle jongeren die het leuk vinden om te dansen en grenzen te verleggen. Samen met dansers van Urban House, choreograaf Juersson Hermanus en de jonge organist Vincent Hensen gaan de deelnemers deze ochtend een eigen performance maken die later op de dag wordt opgevoerd, als onderdeel van de professionele showcase van UHG Productiegroep en Vincent Hensen.

Voor wie? Voor jou!
De Urban House Workshop is bedoeld voor alle jongeren van 11 jaar en ouder. Dus lijkt het je wat om te dansen in de kerk, kom dan deze ochtend om 10.00 uur naar de Pelstergasthuiskerk. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. De workshop duurt is van 10.00 tot 12.00 uur en de voorstelling is om 13.00 uur.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail