zaterdag
19
oktober
Schnitger op Sneakers – Optreden Productiegroep Dans
13:00 tot 14:00
Pelstergasthuiskerk

De Productiegroep Dans en organist Vincent Hensen werken samen aan een performance met Urban dans en orgel die ze 19 oktober om 13:00 uur gaan laten zien!

Urban House Groningen maakte vorig jaar een verpletterende indruk op het Schnitger Festival toen zij daar samen met Groninger scholieren de voorstelling ‘Music comes First’ neerzette; een wervelende show met hiphopdans en – natuurlijk – ‘music’, die in dit geval óók van het orgel kwam. De combinatie hiphop en orgel bleek zo krachtig dat de Groninger orgelstichtingen dit jaar samen met Urban House een langlopend educatieprogramma zijn begonnen, met daarin een hoofdrol voor de Urban straatcultuur en voor het orgel.

‘De wereld in met Schnitger op Sneakers’
19 oktober is de kick-off van dit educatieprogramma dat de treffende naam ‘De wereld in met Schnitger op Sneakers’ heeft gekregen. De kick-off is in de vorm van een workshop voor alle jongeren die het leuk vinden om te dansen en grenzen te verleggen. Samen met dansers van Urban House, choreograaf Juersson Hermanus en de jonge organist Vincent Hensen gaan de deelnemers deze ochtend een eigen performance maken die later op de dag wordt opgevoerd, als onderdeel van de professionele showcase van UHG Productiegroep en Vincent Hensen.

Zaterdag 21 september is Intake Training Productiegroep Dans. Hier kan je je voor aanmelden en mee doen aan verschillende optredens zoals deze.
Klik hier voor meer informatie over de intake!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail