woensdag
01
mei
Podium New Attraction spoken word
Deur open vanaf 19:30
20:00 tot 22:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Entree
  • € 5,-
  • Koop

Woensdagavond 1 mei: Podium New Attraction Spoken Word!

Op woensdagavond 1 mei is er weer een Podium New Attraction Spoken word. Het programma is bekend. Je kan je hier niet meer voor opgeven.
Tijdens de podiumavond spoken word staat het woord centraal. De performances bestaan uit deelnemers van de Urban Academy, het Up North-talent traject en daarnaast de hoofdact; Manu van Kersbergen.
Traditiegetrouw wordt de avond afgesloten met een open mic waar je je op de avond zelf voor kunt opgeven.

Tijdens de Podium avond is er een Graffiti Expo in het pand te bekijken.

Manu van Kersbergen

Manu van Kersbergen (1984) brak met zijn album ‘De vloek op de overvloed’ landelijk door als woordkunstenaar. Met muziek, spoken word en andere vormen van taalkundige voordrachten besteeg hij vele podia in Nederland en België. Hij ontwikkelde een grote liefde voor het vertellen en overdragen van een verhaal met ritmische en poëtische elementen.

Als afgestudeerd antropoloog heeft Manu als maker en zelfstandig ondernemer meerdere concepten vorm gegeven. Zo presenteerde hij jarenlang het radioprogramma Spoken, was hij hoofdredacteur van het literaire magazine Spunk en was hij als artistiek leider betrokken bij de oprichting van het door jonge makers gedragen multimediaplatform Massa. Inmiddels vertegenwoordigt hij het impresariaat van de Nederlandse pop academie en wordt hij met regelmaat benaderd voor het geven van masterclasses op het gebied van creatief schrijven en presenteren. Woensdag 1 mei zal hij naar Simplon komen voor een masterclass. Als je meedoet aan de Masterclass Manu van Kersbergen, mag je gratis naar Podium New Attraction Spoken Word waar hij ook gaat performen!

 

Desta Malta

Desta werd in oktober geselecteerd voor een talenttraject binnen Up North, een samenwerking van o.a. UHG, TDI en popfabryk. Hier mocht ze haar concept rondom Data en Identiteit verder onderzoeken, waar bij ze haar kunstenaarschap, performance en schrijven combineert. Dit leidde al tot het bouwen van een robot die haar Facebook-data op de muur schrijft, en meerdere performances rondom de thema’s Identiteit en Data (bijvoorbeeld op Urban Sources). Het blijft haar fascineren…. want wat zegt jouw data over jou? Verraadt het wie jij bent?

Cindy Visser

Rauw, krachtig en puur. Dat zijn haar sleutelwoorden. Haar stem is haar instrument. Verhalen vertellen geven haar kracht. Delen wat ze meemaakt. Gehoord en begrepen worden. Mensen die herkenning vinden in haar verhalen vindt ze het allermooiste compliment.

“Als storm waai ik al mijn hele leven van plaats naar plaats: Ik bouw op in plaats van af te breken, maar ga ook altijd weer liggen. Dan is het even stil, omdat ik schrijf. Mijn rugzak zit vol, steeds weer een andere samenstelling. Ik verwerk wat ik meemaak door me te uiten op papier en pak mijn bagage uit op het podium. Door te performen maak ik ruimte.”


Juku

Juku (’86, Curaçao) ontwerpt overdag gebouwen en ’s avonds jouw cocktail. Onderweg vormt hij de lessen die hij leert in het leven en de observaties van achter de bar om tot woordkunst. Alle aspecten van het leven neemt hij mee; liefde, motivatie, struggles en alles daar omheen. Zijn teksten zijn poëtisch, ritmisch en geschreven in voornamelijk Engelse taal, maar ook Papiaments, Nederlands en af en toe Spaans komen voorbij.

Afgelopen najaar stond Juku op podium new attraction spoken word met zijn uitkomst van experimenteren met eigen werk en muzikanten tijdens het Rhythm & Rhymes productieweekend en trad hij op tijdens de Urban Talk op het Urban Sources festival in het Grand Theatre. Tijdens de poëzieweek in januari trad Juku via de schrijversvakschool op in het Groninger Museum bij de tentoonstelling ‘Chihuly’. Op 1 mei staat hij op podium new attraction spoken word met nieuw geschreven werk.

Mauricio

Een bevlogen storyteller die zijn bewoording vindt in echtheid. In klare taal maakt hij duidelijk wat er in zijn hoofd omgaat. Van zijn zwakte maakt hij zijn kracht door zichzelf kwetsbaar op te stellen op het podium. Niets laat hij onbesproken en niets spaart hij, ook zichzelf niet. Deze spoken word artiest
weet je te raken door herkenbare beelden te creëren uit het dagelijkse leven die op een ieder toepasbaar zijn.

Tanisha Herschel

Tanisha is 19 jaar en is geboren en opgegroeid in Groningen. Ze zit op de opleiding art en design in het eerste jaar. Ze schrijft al een tijdje, maar heeft nog nooit op het podium gestaan. Ondanks dat ze dyslexie heeft, schrijft ze heel veel. Ze schrijft onder andere korte verhalen, gedichten en spoken word. Tanisha schrijft vooral in het engels, omdat ze tweetalig is opgevoed.

Sacha Landkroon

Sacha Landkroon (1984) is dichter en spoken word artiest. Hij karakteriseert zichzelf als een poëtische ontdekkingsreiziger en verkent de grenzen van zijn eigen wereldbeeld. Het ‘verdwalen’ van het individu is een thema dat uitstekend past bij zijn dichterschap. Het zoeken naar betekenis en bestemming zit er altijd in.

Sacha Landkroon was in 2009-2010 huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij trad op bij festivals als Dichters in de Prinsentuin en de Zwarte Cross, en de fameuze Dichtclub in Groningen. Landkroons gedichten werden al zeer enthousiast ontvangen door onder meer Esther Jansma, Stef Bos en Ellen Deckwitz. In 2015 won hij het Hendrik de Vriesstipendium. Zijn debuutbundel Terra Incognita verscheen op 10 december 2016 bij uitgeverij Passage en sinds enkele jaren is hij actief als spoken word artiest bij Urban House Groningen, en trad hij op bij eerdere edities van Podium New Attraction, de Block Jam en Diversity Day maar ook was hij in 2018 te zien als poëtische badmeester in het theaterproject ‘De Wijk De Wereld’ in de Stadsschouwburg Groningen en droeg hij afgelopen poëzieweek voor in het Groninger Museum bij de tentoonstelling ‘Chihuly’, via de schrijversvakschool Groningen.

GEMINII

Op jonge leeftijd schreef ze al teksten. Tot op heden heeft ze daar nooit wat mee gedaan. Sinds 5 maanden heeft ze dat weer opgepakt en wil ze hier verder in ontwikkelen. Ze is voornamelijk rapster en schrijft ze haar eigen nummers. Haar teksten gaan met name over haar leven en levenslessen. Tijdens de Spoken Word podiumavond gaat ze haar geschreven teksten voordragen en ook één van haar nummers performen.

Fien

Fien, geboren en getogen in Groningen. Dit is haar eerste performance. Ze is gedichten gaan schrijven naar aanleiding van hiphop muziek toen ze 15 was. Nu gebruikt ze het als een pad om haarzelf te volgen. Bij Urban House is het de eerste keer dat ze begeleiding heeft gekregen bij haar teksten en ze heeft zich hier verder ontwikkeld. Kom haar debuut checken op 1 mei!

Mulu

Mulu is een rapper uit Groningen.
In 2015 kwam hij met zijn debut album Glasplaat.
Vroeger legde Mulu de focus op het negatieve aspect van het leven op de rauwe beats, maar nu doet hij het tegenovergestelde. Zijn lach is zijn kracht en hij vindt het leuk om dat te delen. Op 27 april 2018 releaste hij zijn eerste single van zijn nieuwe record, produced by The Jawker genoemd “No Matter What you do it’s Okay”. Mulu heeft dit nummer voor de koning en de koninklijke familie opgetreden tijdens Koningsdag in 2018. Daarnaast bekwam hij de beste nieuwkomer in de top 40 (week 17-28 april).

In 2018 kwam hij publiekelijk uit de kast in ‘The Confession Booth’ van 3fm DJ Jorman kat. Hij was te gast met zijn verhaal en nieuwe muziek met Riza Tisserand bij nPO1 en in het weekend van de Gaypride 2018 bij FunX Pride Edition. Met “No Matter What You Do Its Okay” treed hij op tijdens Bevrijdingsfestival op de main Sena stage in Groningen en bij Noorderzon Cultural Festival 2018.

Mulu staat bekend om zijn positieve vibes en is erkend als een goede live artiest door Noorderslag en ESNS.

In 2019 werkt hij bij UHG aan het maken van een film. Hij heeft hiervoor een subsidie gekregen binnen de Urban Art Talent regeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hierin combineert hij meerdere disciplines waarmee hij zichzelf als artiest en maker uitdaagt.

 

Host van de avond is Cissy Joan: voel je van harte welkom om je door haar mee te laten nemen op de route van performer naar performer.


 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail