vrijdag
13
december
PAX the humanoid
Aanvang 21:15, Deur open vanaf 20:00
20:00 tot 23:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit

De hiphop programmering in Simplon komt tot stand in samenwerking tussen Simplon en Urban House Groningen.

 

 

Charismatisch, experimenteel, succesvol en in zijn jonge jaren epilepticus. Pax the humanoid is super interessant. Je kan hem kennen van The Kyteman Orchestra, hij was samen met Colin ‘Kyteman’ Benders frontman en zo stond hij al op vele podia en boekte succes na succes. Dubbel platina, vele awards en uitverkochte zalen bewijzen dat PAX met genoeg ervaring het podium van Simplon opkomt.

Als zesjarig jongetje met epilepsie was hij veel thuis, achter de drums vond hij zijn rust. Als puber volgde er pesterijen waardoor hij meer en meer thuis bleef. Hij ging thuis poëtische teksten schrijven geïnspireerd door bijvoorbeeld Jay-z’s Reasonable Doubt. Hij creëerde een eigen stijl in die tijd en toen volgde vijftien jaar lang vooraan op het podium staan. De eerst teruggetrokken puber had zich ontpopt tot performer en niet zonder succes. Eerst in Utrechtse Hiphop-vrijplaatsen en jazzkelders en daarna met bovengenoemde The Kyteman Orchestra. Het was duidelijk dat PAX allang niet meer het kleine jongetje van vroeger was.

Alle ups en downs die hij in zijn leven heeft gehad plus de ervaring van alle optredens zijn genoeg ingrediënten voor een solodebuut. Samen met creatief brein Niels Broos werd de EP ‘Love Rocks’ gemaakt en hebben ze topmuzikanten voor de band gestrikt. Experimentele hiphop met rake teksten is wat je gaat krijgen.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail