donderdag
08
augustus
Oproep Programma Poëziebus: halte Groningen
14:00 tot 22:00
Vismarkt, Groningen

Oproep aan de Urban Academy spoken word deelnemers voor deelname aan Groningen programma van de Poëziebus!

Poëziebus is een tour voor podiumdichters. Maar liefst 20 podiumdichters uit Nederland en België rijden van 5 tot en met 11 augustus 2019 in een prachtige rode oldtimerbus door de lage landen om onderweg op te treden en workshops te verzorgen. De bus stopt in verschillende steden op de route. Op 8 augustus stopt de Poëziebus bij halte Groningen. Naast de busdichters, is er die dag ook een programma waar lokale woordkunstenaars voor worden geselecteerd.

Programma Halte Groningen
Als je wordt geselecteerd voor het programma, treed je roulerend op bij het Groninger Museum en het Groninger forum. Daarnaast ga je samen met busdichters op inspiratietocht door de stad, met als doel het schrijven van een gedicht over Groningen. De gedichten die deze dag worden geschreven worden door de Poëziebus gedrukt in een bundel, speciaal voor halte Groningen.

Na het middagprogramma ga je samen dineren bij DOT en aansluitend naar het avondprogramma op het Stadsstrand, waar stadsdichter Renée Luth en spoken word artiest Mauricio zullen optreden. Je bent dus de hele dag op pad, hou hier rekening mee wanneer je je wilt aanmelden. Geef je op en wie weet word je geselecteerd!

Oproep:
Ben jij een performende woordkunstenaar uit Groningen? En wil jij optreden in het Groninger Museum, het Groninger Forum (Bibliotheek) én daarnaast je eigen, op de dag zelf geschreven werk gedrukt zien in een bundel gewijd aan Groningen?

Op 8 augustus 2019 kun je deelnemen aan het programma waarin je optreedt én met (een van de) busdichters op inspiratietocht door de stad gaat voor een nog te schrijven gedicht over Groningen. De gedichten die zo tot stand komen worden in een bundel gedrukt die speciaal voor halte Groningen 2019 wordt gemaakt. Deze tocht en de performances zijn tussen 14.00 – 17.00 uur en na afloop gaan we samen eten en naar de avondvoorstelling bij het Stadsstrand naast DOT.

Criteria:
– Performende woordkunstenaar uit Groningen
– Alle leeftijden
– Ervaren dichter, spoken word artiest, schrijver

Meld je vóór 16 juli aan! Zorg dat je bij je aanmelding het volgende toevoegt:
– korte motivatie
– voorbeeld van je werk (bij voorkeur video of audio)
– foto + bio voor de PR
– contactgegevens

Wordt je geselecteerd? Dan nemen UHG en de Poëziebus je mee in de communicatie, dineer je met de Poëziebus en ontvang je te zijner tijd een exemplaar van de bundel en een uitnodiging voor de presentatie daarvan.

Iets voor jou? Meld je snel aan door onderstaand formulier volledig in te vullen o.v.v. ‘Poëziebus 2019’ met daarbij: je motivatie, een recente foto, bio en eigen werk.

UHG draagt spoken word artiesten voor, selectie (van twee deelnemers via UHG) wordt gedaan door de Poëziebus op basis van diversiteit en kwaliteit. Mocht je niet via UHG worden geselecteerd, dan ga je alsnog mee voor de Open Call (voor iedereen).  Wij sturen alle aanmeldingen door naar de Poëziebus! Dus je hoeft je niet apart aan te melden voor de Open Call. Dan maak je dus nog steeds kans op deelname!

Meer info over de Poëziebus? check www.poeziebus.nl, het Facebookevent en instagram!

De Urban Academy is voor jong talent actief in de hiphop/urban art disciplines.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail