donderdag
31
oktober
Nicole Beutler – 8: Metamorphosis uitverkocht
20:00 tot 22:00
De Harmonie, Leeuwarden
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Prijs via UHG
  • 24,50 euro
  • Koop

31 oktober brengt Nicole Beutler haar dansvoorstelling 8: Metamorphosis naar Harmonie, Leeuwarden

Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Grote onzekerheid ligt voor ons. ‘8: METAMORPHOSIS’ is een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van de aankomende veranderingen. Zal het geleidelijk gaan of met pijnlijke schokken?

Na haar indrukwekkende Bauhaustrilogie keert regisseur en choreografe Nicole Beutler terug naar de grote zaal met een nieuw, tot de verbeelding sprekend Gesamtkunstwerk.

Met 8: METAMORPHOSIS maakt regisseur en choreograaf Nicole Beutler een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van de aankomende veranderingen. Zal het geleidelijk gaan of met pijnlijke schokken? Acht mannen – dansers, zangers en een drummer – slepen je mee in een bezwerend ritueel voor de nieuwe tijd.
Geïnspireerd op de wiskundige overgangen in de zinsbegoochelende kunst van M.C. Escher transformeren bekende patronen tot verrassende nieuwe mogelijkheden. Het bevroren ritme van Henry Purcells ‘The Cold Song’ stuwt de voorstelling voort. Indringende koorzang, virtuoze percussie en een filmische soundtrack ontrafelen het muziekstuk langzaam tot een bevrijdende muzikale explosie. Op zoek naar een nieuw perspectief wordt de theaterzaal volledig omgedraaid. De ruimte wordt één groot levend organisme. Dans, muziek, lichtkunst en beeldende compositie versmelten moeiteloos tot een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt.

Nicole Beutler (1969) maakt sinds twintig jaar multidisciplinaire dans- theater- en performancevoorstellingen. In 2017 creëerde ze DIDO DIDO in samenwerking met operagezelschap Silbersee: een theatrale en muzikale deconstructie van Henry Purcells beroemde aria ‘When I Am Laid’ uit Dido & Aeneas. Voor 8: METAMORPHOSIS verkent ze opnieuw de grenzen van het operagenre. Beutlers werk kenmerkt zich door grenzeloze diversiteit, verrassende vormentaal, intuitieve wijsheid en abstracte schoonheid. Dit maakt haar tot een unieke theater- en dansmaker in Nederland. In 2018 ontving Beutler de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, de grootste Nederlandse prijs voor kwaliteit en diversiteit in de podiumkunsten.

Lijkt het je tof om hier bij te zijn? Meld je dan aan en ga met ons mee!

Locatie
Harmonie, Leeuwarden

Tijd voorstelling
20:30 uur
Prijs publiek via UHG
€24,50

Wil jij hier naar toe? Stuur een mail naar info@urbanhousegroningen.com met daarin vermeld: naam, telefoonnummer en dat je graag mee wilt naar de voorstelling ‘Nicole Beutler – 31 okt’. Geef ook aan of je met eigen vervoer naar Leeuwarden gaat of dat je mee wilt reizen met ons.

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail