zondag
07
juli
New Attraction Block Jam
13:00 tot 21:00
Vismarkt, Groningen
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • VRIJ TOEGANG
  • 0
  • Koop

Zondag 7 juli is de NEW ATTRACTION BLOCK JAM op de Vismarkt, Groningen!

New Attraction Block Jam is een jaarlijks terugkerend event van Urban House Groningen. De 4 elementen van hiphop staan centraal tijdens dit festival.
Toegang is GRATIS. Op het terrein is eten en drinken te koop.

Programma:
13.00 – 21.00 uur Graffiti Jam met (inter)nationale graffiti writers
13.00 – 18.00 uur World BBoy Classic Holland Qualifier 2019
13.00 – 18.00 uur Dansprogramma met vele danscrews
18.00 – 21.00 uur Muziekprogramma 


Zie hieronder programma onderdelen uitgelicht!

MUZIEKPROGRAMMA

Jacin Trill – Mani – S10 – ROOKS – Alumni
DJ De Lieve Marokkaan – Host Roberto Tan

Jacin Trill

Jacin Trill (1998) heeft eigenlijk maar één boodschap voor de wereld: no more bad vibes. De titel van zijn tape Happyland die in September 2017 uitkwam, zegt alles. Juist als het leven tegenzit, laat Jacin Trill je zien dat achter elke wolk de zon schijnt. De track Ksprayopjebitch heeft miljoenen streams behaald op Spotify en Youtube. Na Happyland volgden de albums Zo Vader, Zo Zoon (met Bokoesam), Happyland 2.0 en Jacin. Begin 2019 stond Jacin Trill met een succesvolle show op Noorderslag. Zijn jongste release is Based Universe, een samenwerking met Leafs, uitgekomen in mei 2019.

Mani (a.k.a. MocroManiac)

Wie de kreet “hindabuilding!” niet kent heeft afgelopen jaren vermoedelijk onder een steen geleefd. In 2012 scoorde HydroBoyz, onder de vleugels van Rotjoch’s label Mucho Dinero, een enorme hit met hun aanstekelijke single ‘Hindabuilding’ welke over menig festivalterrein en in clubs van Nederland tot aan Spanje rondschalde. Festivals als Appelsap en Solar werden in vakkundig afgebroken tijdens hun energieke shows en dit succes werd bevestigd en bekroond met een State Award voor ‘Beste Live act’ en een nominatie voor ‘Beste Groep’.

Mani onpopte zich enkele jaren geleden tot een echte lyricist die zich onomstotelijk als MC bewees bij legendarische sessies als 101Barz en Zonamo Underground. Deze lijn besloot hij door te trekken met zijn debuutalbum ‘Maniac’, dat volgde na een samenwerking met Fresku op Juice. Eind juni 2019 zal zijn nieuwe EP gelanceerd worden via TopNotch. Zijn nieuwe single ‘Let op jezelf’ met 3Robi is hier een voorloper van.

S10

S10 (2000) vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Ze heeft een drietal projecten uitgebracht, waaronder haar meeste recente EP ‘Lithium’ op Noah’s Ark, dat door 3voor12 ‘de eerlijkste hiphop-plaat van het jaar’ werd genoemd. Haar oprechtheid is soms duister, met meeslepende teksten over donkere trap producties schuwt ze onderwerpen als mentale problemen niet. Met dansbare tracks als ‘Gucci Belt’ en ‘FunX Hitje’ laat ze horen van meerdere markten thuis te zijn. De single ‘Storm’ en bijbehorende aangrijpende videoclip geven een kijkje in de woelige mentale belevingswereld van S10. Haar eerste gouden plaat heeft ze ontvangen voor een bijdrage aan Kraantje Pappies nummer ‘Codes’. Ook ‘Hoop’ brengt een een indringende sfeer over, al zeggen S10 en Jayh in dit duet er nog in te geloven.

Na een uitverkochte headline show in de Melkweg in december 2018 is S10 in januari geroemd voor haar Noorderslag optreden en wordt door 3voor12 genoemd als #10 van de beste 25 acts.

ROOKS

ROOKS (19, Meppel) a.k.a. is sinds 2017 actief bezig om zijn naam te vestigen in de HipHop/Urban muziek industrie.  Rooks’ tracks zijn Trappy en catchy, en samen met zijn producer Emage staat hij garant voor een liveshow vol energie. Zijn tracks Cardi, Kaspa, Vicky en Taxi zijn opgepikt door 101Barz. De afgelopen 2 jaar mocht hij voor een musiclab en writerscamp naar Aarhus, Denemarken, waar hij na een week in een writerscamp, optrad op het Volume Festival. Hij opende in Simplon voor o.a. Zwart Licht, stond op Bevrijdingsfestival Groningen en eerder op de New Attraction Block Jam. Eind 2018 bracht hij zijn EP ‘Rolex Rooks’ uit en in 2019 stond hij op Eurosonic Noorderslag, tourde hij langs middelbare scholen en stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Zijn laatste release is de track ‘Rookstar’.

 

Alumni

Vol honger beginnen de mannen van Alumni uit Groningen met muziek maken. Flows & Wagwan rappen en Dallah begint met DJ’en. Eind 2018 verschijnt de video ‘Club’ op YouTube. De song behaalt zo’n 10.000 streams in een maandje tijd. Zo doen zijn ook hun eerste optreden tijdens Podium New Attraction Muziek, November 2018 te Simplon, mogen zij optreden bij het openen van de gemeenteraadsverkiezing in Groningen en organiseren zij hun eigen ‘Alumni Huisfeest’. Het doel van Alumni is om de Nederlandse Hiphop te verrijken met hun eigen visie en talent. In 2019 stonden ze wederom op Podium New Attraction Muziek en gingen ze naar Aarhus, Denemarken voor een musiclab, writerscamp en optreden op het Volume festival, tijdens een uitwisseling van Music City Network en Urban House Groningen. 7 juli op de Block Jam te zien!

WORLD BBOY CLASSIC HOLLAND QUALIFYER
De WBC Holland Qualifier is in Groningen! Op 7 juli battlen (inter)nationale deelnemers voor een plek op de World BBoy Classic World Final op 8 september in Eindhoven.

Hosts:
Arjuna Vermeulen (Cypher Active)
Maddy Madpac

DJ’s:
Deejay Irie (DMC World Champ)
DJ SD (H3C Heavy Hitters

Judges:
Xisco Riboch, Carlos Rocha, Raymond Truien

Registration has started already, so if you would like to enter the battles, leave a message on the event page or send an email info@urbanhousegroningen.com with the following info: Name, crewname, date of birth, contact phone number and the city/country you represent!

 

GRAFFITI JAM
Speciaal voor de Block Jam zijn 2 steiger-constructies ontworpen. Op deze constructies gaat een line-up van internationale, nationale en regionale graffiti artiesten aan de slag. De in totaal 16 wanden worden gedurende de dag voorzien van uiteenlopende graffiti “pieces” in zeer verschillende stijlen. Met o.a. Weak (D), Erase (NL), Melk (NL), Bert (D), Michel (NL), Sign (NL), Disco (D).

 

DANSPROGRAMMA
Host Maddy Madpac
DJ Deejay Irie (DMC World Champ)

Dansschool Etudes
Dansschool Etudes bestaat sinds 2005 en is in 2013 overgenomen door Saskia Buring.
Naast de vestiging in Haren heeft de dansschool ook vestigingen in Leek, Norg en Westerbork. De dansschool komt met 3 verschillende wedstrijdteams.

Dance Division Dijkmansport
De dansgroepen D.D Crew (runner up Noord-Nederlands kampioen) en D.D Juniors (Noord-Nederlands kampioen) van Dance Division Dijkmansport laten hun wedstrijd choreografie zien. Choreograaf Milou Anna Middendorp traint deze dames al 6 jaar en maakt naast de wedstrijd choreografieën nog een act speciaal voor de Block Jam!

MBS
In september 2015 is Mind Body & Soul School of Art opgestart door initiatiefnemer en hoofddocent Roché Apinsa om getalenteerde jongeren de mogelijkheid te bieden zich verder te kunnen ontwikkelen op dansgebied met de focus op dansstijlen die op de straat en in clubs zijn ontstaan waaronder: Hip Hop, Locking, Popping, House, Jazz, Waacking en de hedendaagse Street dance dansstijlen of grooves. MBS School of Art is vanuit liefde ontstaan. Vanuit liefde, hard werken en focus kun je alles bereiken.

SEDAP
Wouldn’t that be great?
A world completely created out of one’s imagination.
A perfect world.
Well, of what you and me think is perfect…..

A  sneak preview of our upcoming show

TUDC
The Urban Dance Center in Groningen is al vanaf 2004 actief in de urban dance scene. Zij bieden ook voor jong en oud verschillende dans lessen aan. Ook heeft TUDC verschillende teams waarvoor zij elk jaar audities houden. Net als vorig jaar, zal de dansschool dit jaar weer met de teams een showcase geven tijdens de Block Jam op de vismarkt.

TDC
Tresor dance center is een dansschool voor iedereen, opgericht door Tresor Nzita Fatima! Een plek voor professionals en amateurs in de urban danswereld. Ze brengen de TDC flavor naar Groningen. TDC staat bekend om hun energieke afrodans en daarmee staan ze ook bekend op Youtube en hebben ze miljoenen aan views.

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail