zondag
07
juli
Muziekprogramma @ New Attraction Block Jam
18:00 tot 21:00
Vismarkt, Groningen

Zondag 7 juli is de NEW ATTRACTION BLOCK JAM op de Vismarkt, Groningen!

New Attraction Block Jam is een jaarlijks terugkerend event van Urban House Groningen. De 4 elementen van hiphop staan centraal tijdens dit festival.
Toegang is GRATIS. Op het terrein is eten en drinken te koop.

Programma:
13.00 – 21.00 uur Graffiti Jam met (inter)nationale graffiti writers
13.00 – 18.00 uur World BBoy Classic Holland Qualifier 2019
13.00 – 18.00 uur Dansprogramma met vele danscrews
18.00 – 21.00 uur Muziekprogramma 


Zie hieronder het muziekprogramma uitgelicht! 

MUZIEKPROGRAMMA

Jacin Trill – Mani – S10 – ROOKS – Alumni
DJ De Lieve Marokkaan – Host Roberto Tan

Jacin Trill

Jacin Trill (1998) heeft eigenlijk maar één boodschap voor de wereld: no more bad vibes. De titel van zijn tape Happyland die in September 2017 uitkwam, zegt alles. Juist als het leven tegenzit, laat Jacin Trill je zien dat achter elke wolk de zon schijnt. De track Ksprayopjebitch heeft miljoenen streams behaald op Spotify en Youtube. Na Happyland volgden de albums Zo Vader, Zo Zoon (met Bokoesam), Happyland 2.0 en Jacin. Begin 2019 stond Jacin Trill met een succesvolle show op Noorderslag. Zijn jongste release is Based Universe, een samenwerking met Leafs, uitgekomen in mei 2019.

Mani (a.k.a. MocroManiac)

Wie de kreet “hindabuilding!” niet kent heeft afgelopen jaren vermoedelijk onder een steen geleefd. In 2012 scoorde HydroBoyz, onder de vleugels van Rotjoch’s label Mucho Dinero, een enorme hit met hun aanstekelijke single ‘Hindabuilding’ welke over menig festivalterrein en in clubs van Nederland tot aan Spanje rondschalde. Festivals als Appelsap en Solar werden in vakkundig afgebroken tijdens hun energieke shows en dit succes werd bevestigd en bekroond met een State Award voor ‘Beste Live act’ en een nominatie voor ‘Beste Groep’.

Mani onpopte zich enkele jaren geleden tot een echte lyricist die zich onomstotelijk als MC bewees bij legendarische sessies als 101Barz en Zonamo Underground. Deze lijn besloot hij door te trekken met zijn debuutalbum ‘Maniac’, dat volgde na een samenwerking met Fresku op Juice. Eind juni 2019 zal zijn nieuwe EP gelanceerd worden via TopNotch. Zijn nieuwe single ‘Let op jezelf’ met 3Robi is hier een voorloper van.

S10

S10 (2000) vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Ze heeft een drietal projecten uitgebracht, waaronder haar meeste recente EP ‘Lithium’ op Noah’s Ark, dat door 3voor12 ‘de eerlijkste hiphop-plaat van het jaar’ werd genoemd. Haar oprechtheid is soms duister, met meeslepende teksten over donkere trap producties schuwt ze onderwerpen als mentale problemen niet. Met dansbare tracks als ‘Gucci Belt’ en ‘FunX Hitje’ laat ze horen van meerdere markten thuis te zijn. De single ‘Storm’ en bijbehorende aangrijpende videoclip geven een kijkje in de woelige mentale belevingswereld van S10. Haar eerste gouden plaat heeft ze ontvangen voor een bijdrage aan Kraantje Pappies nummer ‘Codes’. Ook ‘Hoop’ brengt een een indringende sfeer over, al zeggen S10 en Jayh in dit duet er nog in te geloven.

Na een uitverkochte headlineshow in de Melkweg in december 2018 is S10 in januari geroemd voor haar Noorderslag optreden. S10 wordt door 3voor12 genoemd als #10 van de beste 25 acts.

ROOKS

ROOKS (19, Meppel) is sinds 2017 actief bezig om zijn naam te vestigen in de HipHop/Urban muziek industrie.  Rooks’ tracks zijn Trappy en catchy, en samen met zijn producer Emage staat hij garant voor een liveshow vol energie. Zijn tracks Cardi, Kaspa, Vicky en Taxi zijn opgepikt door 101Barz. De afgelopen 2 jaar mocht hij voor een musiclab en writerscamp naar Aarhus, Denemarken, waar hij na een week in een writerscamp, optrad op het Volume Festival. Hij opende in Simplon voor o.a. Zwart Licht, stond op Bevrijdingsfestival Groningen en eerder op de New Attraction Block Jam. Eind 2018 bracht hij zijn EP ‘Rolex Rooks’ uit en in 2019 stond hij op Eurosonic Noorderslag, tourde hij langs middelbare scholen en stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Zijn laatste release is de track ‘Rookstar’.

Alumni

Vol honger beginnen de mannen van Alumni uit Groningen met muziek maken. Flows & Wagwan rappen en Dallah begint met DJ’en. Hun track Club behaalde zo’n 10.000 streams in een maandje tijd. Zo deden zijn ook hun eerste optreden tijdens Podium New Attraction Muziek, November 2018 te Simplon, mochten zij optreden bij het openen van de gemeenteraadsverkiezing in Groningen en organiseerden zij hun eigen ‘Alumni Huisfeest’. Het doel van Alumni is om de Nederlandse Hiphop te verrijken met hun eigen visie en talent. In 2019 gingen ze naar Aarhus, Denemarken voor een musiclab, writerscamp en optreden op het Volume festival, tijdens een uitwisseling van Music City Network en Urban House Groningen. 7 juli op de Block Jam te zien!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail