donderdag
14
februari
Met UHG naar‘To the Edge’ & ‘The Double
20:30 tot 23:00
Grand Theatre
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • UA prijs
  • 7 euro
  • Koop

Met UHG naar Dalton Jansen Choreography – ‘To the Edge’ & The Double Collective – ‘The Double

The Double Collective en Dalton Jansen Choreography presenteren donderdag 14 februari vanuit Productiehuis Theater Rotterdam een double bill met de voorstellingen ‘The Double’ en ‘To the Edge’. Dalton Jansen was eerder al met zijn voorstelling ‘The Double’ te zien tijdens Urban Sources in 2017 in het Grand Theatre.

Grand Theater en Urban House Groningen bieden Urban Academy deelnemers de speciale aanbieding waarbij je voor maar 7 euro (normale prijs 16 euro) beide fantastische voorstellingen bezoekt! Wil jij gebruik maken van deze korting en met UHG mee naar ‘To the Edge’ en ‘The Double’? Meld je dan nu aan via het formulier en vermeld ‘Dalton Jansen’ in het onderwerp!

Inschrijven

Meer info over de voorstellingen

The Double Collective en Dalton Jansen Choreography presenteren onder de vleugel van Productiehuis Theater Rotterdam een double bill met de voorstellingen ‘The Double’ en ‘To the Edge’.

The Double Collective – ‘The Double’
Wie ben ik, wie is hij, wie zijn wij?
De déjà vu van jezelf tegenkomen, misschien in een drukke stad of in een droom.
Een werkelijke ontmoeting van twee bijna identieke personen die elkaar uitdagen maar tegelijkertijd elkaar hun krachten maar ook zwaktes tonen.

In ‘The Double’ ga je het meemaken. Hoe zij op elkaar reageren. De schrik die ontwikkelt tot een reis naar de diepe laag van fysieke energie van elkaar, voor elkaar, en door elkaar. Het is een stuk dat in wezen gaat over jezelf ontdekken, jezelf leren kennen en er achter komen hoe de wereld jou werkelijk ziet. Is ‘The Double’ een echte fysieke dubbelganger is? Of slechts een fragment, een fantasie?

Dalton Jansen Choreography – ‘To the Edge’
Zes mannelijke dansers begeven zich in een vierkante ruimte, een box. In de box is een bepaalde spanning. Wat de spanning precies is en waar deze vandaan komt is onbekend. Hoe beïnvloedt de ruimte de verhouding tussen de performers en hoe relateren zij zich überhaupt tot elkaar? Wie durft het voortouw te nemen in de zoektocht naar het einde en wat is het einde? Kunnen zij zelf bepalen waar ze naartoe gaan of doet de ruimte dat voor hen? Is deze aanhoudende spanning op te lossen? Wie is er sterk of zwak en wie houdt vol? Wie neemt de leiding?

Choreograaf Dalton Jansen nodigt het publiek uit om met de dansers in een achtbaan van verschillende emoties en machtsposities te stappen waar een ieder weleens mee te maken krijgt in het dagelijks leven. Het spelen met en onderzoeken van begrippen als kwetsbaarheid, kracht, zwakte, grenzen, relaties en ruimte zijn kenmerkend voor Daltons werk en levensloop. Hij gaat iedere keer een dialoog aan met het publiek door zeer persoonlijke maar tegelijkertijd universele en menselijke kwesties aan te pakken en deze door te laten schemeren in zijn werk.

Meer info

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail