woensdag
03
april
Lyrical Skills Sessions
19:00 tot 21:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Deelname Sessions
  • 25 euro
  • Koop

De Lyrical Skills Sessions gaan weer van start! Combineer jij schrijven en performance? Wil je jezelf ontwikkelen, nieuwe dingen leren? Kom dan naar de Lyrical Skills Sessions op de woensdagavond!

Wat is het?
Tijdens de Lyrical Skills Sessions ga je experimenteren met schrijven en verschillende vormen van performance. Je krijgt in deze training schrijfopdrachten en performance oefeningen, feedback, tips & tricks van vakdocenten uit het werkveld. De focus ligt op het werken aan nieuw materiaal voor jezelf. In elke sessie komen zowel schrijven en performance aan bod.

Alle soorten woordkunstenaars en performers zijn welkom, of je nu de focus legt op spoken word, rap, proza of songteksten. De overeenkomsten met elkaar: je staat op het podium met je eigen teksten, je wilt je passie delen, je skills vergroten en nieuwe mensen leren kennen.

Deze training wordt begeleid door Cissy Gressmann en Renée Luth.

Voor wie
Iedereen die schrijven en performance combineert*
Tijd
Woensdagavonden 19.00 tot 21.00 uur (deur open om 18.30 uur)
Locatie
Simplon, Kleine zaal
Prijs
€25,- (voor de gehele training van 6 avonden).

*De Urban Academy is voor jong talent actief in de hiphop/urban art disciplines 

Wil je meedoen? Meld je dan aan o.v.v. Lyrical Skills voorjaar 2019.

Inschrijven

Planning 
woensdag 6 maart Session 1 – Artistieke profilering: Wie ben jij en hoe bereik je jouw publiek?
woensdag 13 maart Session 2 – Dicht & Rijm: poëtische verdieping
woensdag 20 maart Session 3 – Politiek & Activisme
woensdag 27 maart Session 4 – Tekstverdieping
woensdag 3 april Session 5 – Experimenteren
woensdag 10 april Session 6 – Performance

Cissy Gressmann is zangeres, songwriter, spoken word artiest, workshopdocent en presentatrice. Ze heeft de Academie voor Popcultuur aan de Hanzehogeschool Groningen afgerond en jarenlang deel uitgemaakt van Poetry Circle Groningen. Tussen 2012-2017 bracht ze een EP en diverse singles uit en trad ze met spoken word en muziek op door heel Nederland. In 2017 was ze vaste spoken word columniste bij RTV Noord én toerde ze door Nederland en België met de Poëziebus. In 2018 was ze te vinden bij o.a. De Nieuws BV (NPO1), de ‘Voorbeeld Allochtoon theatershow’, Art Of Ondernemen, ‘De Wijk De Wereld’ in de Stadsschouwburg Groningen, Noorderzon en Urban Sources. Cissy laat zich onder andere inspireren door The Last Poets, Erykah Badu, Kendrick Lamar en vele artiesten uit de nationale en internationale popmuziek en hiphop. Cissy is programmamaker Spoken Word en coach spoken word en zang bij Urban House Groningen.

Renée Luth (’79) is dichter,  poëziedocent, spoken word docent, presentator en organisator. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong en Preparaat bij uitgeverij de Passage. En stond in meerdere bloemlezingen. Ze staat inmiddels al twintig jaar op verschillende podia door het hele land. Daarnaast geeft ze poëzie/spoken word workshops en performance workshops aan kinderen, jongeren en volwassenen (o.a. voor Doe maar dicht Maar, Kunstbende, de Poetry Circle en Dichter bij 4 mei). Ze maakte ook een documentaire voor Stichting Beeldlijn over twee Groningse dichters. Bij Urban House Groningen is Renée programmamaker en coach spoken word en in 2019-2020 is Renée de Stadsdichter van Groningen.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail