woensdag
27
februari
Kick-Off spoken word
Deur open vanaf 19.00
19:00 tot 21:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Op aanmelding
  • Gratis
  • Koop

De Urban Academy opent het nieuwe spoken word seizoen met een Kick-Off op woensdagavond 27 februari!

Wees er bij en kom alles te weten over het aanbod aan activiteiten op gebied van schrijven en tekst-performance, doe mee aan de intake + feedback, de mini-workshop en ontmoet de docenten en gelijkstemden.

Hoe komt jouw lyrical skill tot zijn recht? Ben jij into spoken word, dichten, songwriting, rappen en storytelling? Of ben je danser, producer of een theaterdier en wil je meer met schrijven doen? Combineer je je teksten live met drumcomputer, percussie, een ander instrument of andere vormen van performance? En wil je je performance, improvisatie en/of schrijfskills verder ontwikkelen, nieuwe dingen leren, meer podiumervaring opdoen of heb je een idee voor een productie dat je bij ons wilt pitchen? Kom naar de gratis kick-off op woensdagavond 27 februari en pak die mic, pitch je idee en maak kennis met de UHG-coaches Cissy Gressmann en Renée Luth

Voor wie
Iedereen die schrijven en performance combineert: dichters, rappers, vocalisten (zang), songwriters,  etc.
In het kort
De kick-off bestaat uit 2 delen:
– Info over UHG, kennismaking docenten en verdieping in het werkveld
– Mini-Workshop, Intake + Feedback
Tijd
19.00 tot 21.00 uur
Locatie
Simplon, kleine zaal

Meld je aan via onderstaand formulier:

Inschrijven

Docent/coach Lyrical Skills  Cissy Gressmann is zangeres, songwriter, spoken word artiest, workshopdocent en presentatrice. Ze heeft de Academie voor Popcultuur aan de Hanzehogeschool Groningen afgerond en jarenlang deel uitgemaakt van Poetry Circle Groningen. Tussen 2012-2017 bracht ze een EP en diverse singles uit en trad ze met spoken word en muziek op door heel Nederland. In 2017 was ze vaste spoken word columniste bij RTV Noord én toerde ze door Nederland en België met de Poëziebus. In 2018 was ze te vinden bij o.a. De Nieuws BV (NPO1), de ‘Voorbeeld Allochtoon theatershow’, Art Of Ondernemen, ‘De Wijk De Wereld’ in de Stadsschouwburg Groningen,Noorderzon en Urban Sources met haar eigen theatersolo. Cissy is programmamaker Spoken Word en coach spoken word en zang bij Urban House Groningen.

Docent/coach Lyrical Skills & Feedback Sessions
Renée Luth (’79) is dichter,  poëziedocent, spoken word docent, presentator en organisator. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong en Preparaat bij uitgeverij de Passage. En stond in meerdere bloemlezingen. Ze staat inmiddels al twintig jaar op verschillende podia door het hele land. Daarnaast geeft ze poëzie/spoken word workshops en performance workshops aan kinderen, jongeren en volwassenen (o.a. voor Doe maar dicht Maar, Kunstbende, de Poetry Circle en Dichter bij 4 mei). Ze maakte ook een documentaire voor Stichting Beeldlijn over twee Groningse dichters. Bij Urban House Groningen is Renée programmamaker en coach spoken word en in 2019-2010 is Renée de Stadsdichter van Groningen.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail