woensdag
29
mei
Homebase presents: Open Mike Eagle
Deur open vanaf 20:00
20:00 tot 23:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit

Ze staan bekend om het het boeken van grote namen uit de hiphopscene, maar vanaf dit jaar gaat Homebasedaarnaast ook weer experimenteren met shows in onze bovenzaal. Om te beginnen met de Amerikaanse rapper en comedian Open Mike Eagle! Zijn muziek is toegankelijk, dansbaar, maar zet ook aan tot denken. Hij weet zijn muziek op een sterke manier te combineren met zijn persoonlijke wereldbeeld en de nodige dosis humor. Open Mike Eagle benadert hiphop op een alternatieve manier die zich zou kunnen laten omschrijven als art-rap. Zijn shows bevatten dan ook veel visuals, waarvoor hij Video Dave meeneemt.

Sinds 2014 zit hij bij het label Mello Music Group. Zijn laatste LP ‘Brick Body Kids Still Daydream’ wist enkele miljoenen streams te behalen en belandde in verschillende top-50’s van de beste rap albums van 2017. Het album kan gezien worden als een poëtisch monument voor de voormalige inwoners van het 28-hoge wooncomplex Chicago’s Robert Taylor Homes dat tien jaar geleden werd gesloopt. Het complex was berucht vanwege criminaliteit, drugs en bendeoorlogen. Er woonden meer dan 11.000 mensen, waaronder Open Mike Eagle en zijn gehele familie.

De supportact wordt gedaan door All City Jimmy (F.K.A. Nocando) die vooral bekend staat als battle-mc en voormalig host van Low End Theory in Los Angeles. Daarnaast is hij ook de oprichter van het label Hellfyre Club, waar naast Open Mike Eagle ook artiesten als Milo en Anderson .Paak aan gelinkt waren.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail