zaterdag
23
november
bezoek ISH Dance Collective & Amenti MoveMeant – Ayahuasca
20:00 tot 22:00
De Harmonie, Leeuwarden
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Prijs via UHG
  • 15 euro
  • Koop

Kom 23 november met ons mee naar de Harmonie, Leeuwarden; ISH Dance Collective & Amenti MoveMeant – Ayahuasca

 

‘Ayahuasca’ is een voorstelling die experimentele hiphop en mentale zelfreflectie op een innovatieve manier met elkaar verbindt. Choreograaf Gil Gomes Leal laat zich inspireren door de mentale complexiteit van de mens. De afgelopen jaren heeft hij zich ontwikkeld van een uitzonderlijke danser tot een nieuwe maker. In zijn werk legt hij de focus op mentale zelfreflectie, het onderzoeken van spiritualiteit en hoe dit alles zich vertaalt naar het lichaam.

Met vervreemdende en bij vlagen ontregelende bewegingstaal laten de dansers het diepste van hun ziel zien volgens een ceremoniële zoektocht waarbij het drinken van de eeuwenoude drank Ayahuasca centraal staat. Een onderzoek naar een meer gebalanceerde en geaarde staat van bewustzijn.

Gil Gomes Leal heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een uitzonderlijk danser tot een nieuwe maker. Met een sterke artistieke signatuur die gepaard gaat met een eigen visie op vooronderzoek en zelfreflectie. In zijn werk legt hij de focus op mentale zelfreflectie, het onderzoeken naar spiritualiteit en hoe dit zich vertaald naar het lichaam. In westerse landen worden mentale problemen veelal ‘opgelost’ door het gebruiken van medicijnen, waar in niet-westerse landen vaak de nadruk ligt op samen zijn, elkaar er doorheen helpen en waar er soms gebruik wordt gemaakt van natuurlijk genezende middelen.

Gil is in november 2018 op onderzoeksreis gegaan naar Peru om dichter bij het plant medicijn Ayahuasca te komen. Hij heeft hier de kans gehad te leren en te helen tijdens de ceremonies in samenwerking met een Sjamaan uit Peru. Een levensveranderende ervaring die geleid heeft tot de voorstelling ‘Ayahuasca’. De voorstelling zal gedanst worden door zes dansers, ieder met een eigen bewegingstaal, die worden begeleid door een Ayahuasquero die de ceremonie leidt.

 

 

Lijkt het je tof om hier bij te zijn? Meld je dan aan!

Locatie
Harmonie, Leeuwarden

Tijd voorstelling
20:30 uur
Prijs publiek via UHG
€15,-

Wil jij hier naar toe? Stuur een mail naar info@urbanhousegroningen.com met daarin vermeld: naam, telefoonnummer en dat je graag mee wilt naar de voorstelling ‘ISH Amenti’. Geef ook aan of je met eigen vervoer naar Leeuwarden gaat of dat je mee wilt reizen met ons.

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail