donderdag
17
oktober
bezoek emma lesuis – aardappelbloed
20:30 tot 22:00
Grand Theatre
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Prijs via UHG (+ 1 actie)
  • 11 euro
  • Koop

Op donderdag 17 oktober  is er een theatervoorstelling van Emma Lesuis in het Grand Theatre.

Dit is een onderdeel van de programmering ‘nog meer Urban Sources’ Grand Theatre i.s.m. Urban House Groningen.

Een persoonlijke zoektocht naar afkomst en verleden.

Waar kom je écht vandaan? En wat is bepalend voor je identiteit? In de live-documentaire ‘Aardappelbloed’ schrijft Emma Lesuis met woord en beeld een brief aan Zaire, haar Surinaamse bet-bet-overgrootmoeder. Zaire werd tot slaaf gemaakt op plantage Mon Souci aan de Commewijnerivier. Heeft Emma recht op de grond waar Zaire’s navelstreng is begraven? In ‘Aardappelbloed’ onderzoekt ze of ze juridisch en/of moreel recht heeft op de plantage. Ze trekt met de camera in de hand door het binnenland, over wateren en oude plantages met namen als Einde Rust en La Révolution.

Tijdens haar reis wordt ze geconfronteerd met een slavernijverleden waar ze tot dusver weinig vanaf wist. Maar is het niet ook al zo lang geleden? Of..? Al mijmerend over de Surinamerivier, vraagt ze zich af hoe Surinaams ze zelf eigenlijk (nog) is. In ‘Aardappelbloed’ neemt Emma je live mee naar Mama Sranang en hoor je haar gedachten terwijl ze die reis beleeft. Het geheel wordt ondersteund door de klanken van een contrabas, gespeeld door Nana Adjoa.

In 2018 won Emma met het concept de Roel Verniersprijs op Het TheaterFestival in Antwerpen. Aardappelbloed ging in 2019 in Nederland in première tijdens Oerol en in Belgie op Het TheaterFestival in Gent.

Urban House Groningen verzorgt op deze avond een ‘bijprogramma’. Meer informatie hierover volgt.

Lijkt het je tof om hier bij te zijn? Meld je dan aan!

Locatie
Grand Theatre, Groningen

Tijd voorstelling
20:30 uur
Prijs publiek via UHG
Actie: koop een ticket via UHG en neem gratis iemand mee!
Wil jij naar deze voorstelling? Dat kan! Geef je bij ons op en maak gebruik van een kortingsprijs van €11 (normale prijs is €16). En we maken het nóg leuker: met jouw ticket mag je gratis een vriend, vriendin of familielid meenemen. Ken je iemand die echt een keer de theaterzaal in moet? Nu is je kans om samen naar een voorstelling te gaan!

Wil jij hier naar toe? Stuur een mail naar info@urbanhousegroningen.com met daarin vermeld: naam, telefoonnummer en dat je graag mee wilt naar de voorstelling ‘Emma Lesuis’.

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail