vrijdag
28
juni
Deadline Aanmelden SGM Mastertraject 2.0 Level Up!
Hele dag

Wil jij kans maken op een Tripple bill theater tour door heel Nederland met jouw danscrew? Geef je dan op voor het mastertraject 2.0 Level Up van Solid Ground Movement!

Urban House Groningen werkt al jaren samen met partner Solid Ground Movement in Amsterdam. Vanuit UHG hebben we meegedaan aan de landelijke projecten Landsbeeld en The Message, waarbij dansers vanuit Groningen meededen aan een traject in Groningen en in Amsterdam op het podium stonden. Vanuit UHG maakten we al meerdere keren een voorprogramma voor de producties van Backbone/Alida Dors en stonden daarmee in de Oosterpoort. Nu kunnen crews zich aanmelden voor het project Level Up! Bij selectie krijg je ook ondersteuning vanuit UHG en de Tripple bill Tour komt zeker ook in Groningen! Wil je nog wat meer informatie of even sparren over de aanmelding neem dan gerust eerst contact met ons (UHG) op.

Artistiek leiders Bryan Druiventak en Alida Dors van Solid Ground Movement hebben het Mastertraject bedacht: een leertraject waarin dansers onder artistieke begeleiding goede theatershows neerzetten. Dit jaar pakken zij het extra groot uit met het vernieuwde Mastertraject 2.0 voor dancecrews!

Wat biedt Solid Ground Movement: een uitdagende wedstrijd waarin 10 crews met elkaar de strijd aangaan voor een tripple bill theater tour door heel Nederland. De drie overgebleven crews krijgen elk 10.000 euro toegestopt die ze kunnen besteden aan hun act. Daarnaast krijgen ze in aanloop naar de theatertour artistieke begeleiding van grote namen uit de danswereld zoals Alida Dors, Raphael Hillebrand, Lloyd Marengo, Marco Gerris en Silke Grabinger. Ook leren ze om met een budget om te gaan, krijgen ze een lichtplan en een dramaturg die de crews bijstaat in hun creatief proces.

Danscrews die zich willen aanmelden, moeten aan de volgende eisen voldoen:
– Hun crew mag uit maximaal 7 personen bestaan (inclusief de choreograaf) die jonger dan 30 jaar zijn.
– Ze moeten een dansclip opsturen van 2 a 5 minuten, die ze ook op de auditie laten zien in een langere variant. (Ze zijn liefhebbers van hiphop, popping, breakdance, maar ook wacking en vogue)
– Dit filmpje moet uiterlijk 28 juni worden opgestuurd naar levelup@solidgroundmovement.com.
– Rond 14 juli horen de crews of ze uitgenodigd worden voor de challenge day op 8 september.

FIRST LEVEL
8 september CHALLENGE DAY Cutdown 10 -> 6 crews
Je krijgt een creatieve challenge van 1 van de masters die je die dag uitvoert.
Na deze dag horen 6 crews dat ze door zijn, die dan een choreo gaan maken van 10 minuten.

SECOND LEVEL
15 december THEATRE DAY Cutdown 6-> 3 crews
6 crews gaan werken aan stuk van 10 minuten, onder artistieke begeleiding van de masters. Per crew € 3000,- om te besteden aan hun show.

THIRD LEVEL
1 mei TRIPPLE BILL
Level Completed! 3 crews gaan werken aan stuk van 20 minuten, onder artistieke begeleiding van de masters en studioruimte, dramaturg, lichtplan, muziek. De première: 7 mei in het Bellevue Theater. Per crew € 10.000,- om te besteden aan hun show

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail