Bij freestyle voetbal draait het allemaal om de trucs die je kan uithalen met een gewone voetbal. Freestyle voetballers staan niet op het veld, maar op straat. Ze scoren niet in een doel, maar doen de meest spectaculaire tricks en combo’s. Tijdens een freestyle voetbal workshop word je op een leuke, toegankelijke, actieve manier met de beginselen van de sport geïntroduceerd. Er wordt geoefend op concentratie, balcontrole, hooghouden en zelfs de meest onervaren spelers kunnen aan het eind van de les aan een truc aan hun repertoire toevoegen. Enkele termen: rondje wereld, nekstall, voetstall, sitdown en block-combo’s.

 Prijsindicatie
• €85,00 per uur (max. 20 deelnemers) *

 Locatie Eisen:
• Gymzaal of buitenlocatie (eventueel mogelijk in een ruime aula)

* Organisatietoeslag € 50,-. Bij 3 of meer workshopuren vervalt deze toeslag

BMX Flatland is het uitvoeren van trucs op een BMX fiets op een vlakke ondergrond. Veel trucs worden uitgevoerd door het draaien en balanceren van de fiets. Door het gebruik van pegs, voetsteunen aan de as van de wielen is het mogelijk om de fiets in allerlei posities te manoeuvreren.

In de workshop wordt gewerkt aan de basis van het flatlanden, zoals hoe je onder andere het beste op één wiel kan rijden, hoe de fiets anders voort kan bewegen dan door te trappen op je pedalen en hoe je een bar spin doet (het ronddraaien van je stuur).

 Prijsindicatie
• €85,00 per uur (max. 10 deelnemers) *
• Exclusief €7,50 gebruikskosten per BMX

 Locatie Eisen:
• Op locatie bij Backbone 050, Travertijnstraat 12 in Groningen
• Op het schoolplein (workshop alleen mogelijk bij goed weer)

* Organisatietoeslag € 50,-. Bij 3 of meer workshopuren vervalt deze toeslag

Freerunning is het verplaatsen van A naar B waarbij obstakels op allerlei manieren worden getrotseerd. Onderweg is er ook ruimte voor fraai uitziende tricks en moves.

Het verplaatsen van A naar B kan op vele manieren. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan bij Freerunning centraal. De obstakels zijn alledaagse dingen als muurtjes, hekken, trappen, buizen en palen. Alles waar over gesprongen en gerend kan worden. De workshop Freerunning vindt plaats in de gymzaal waar de gyminventaris als obstakels wordt gebruikt.

 Prijsindicatie
• €85,00 per uur (max. 25 deelnemers) *

 Locatie Eisen:
• Gymzaal

* Organisatietoeslag € 50,-. Bij 3 of meer workshopuren vervalt deze toeslag