zondag
17
december
Urban Sources 2017 zondag
13:00 tot 22:30
Grand Theatre
 • Ticket
 • Prijs
 • Capaciteit
 • Weekendticket (zaterdag, zondag & party)
 • 25
 • Koop
 • Zondagavond incl party zaterdag
 • 15
 • Koop
 • Zaterdagavond incl party
 • 15
 • Koop
 • Spin Off toeschouwer
 • GRATIS
 • Koop

Kijk hier naar de aftermovie van 2016!

Urban House Groningen presenteert tijdens Urban Sources een programma van urban arts met performances, meet-ups, battles, seminars en party. “Wie ben ik, wie ben jij en wie zijn wij?” Diversiteit in identiteit.

Zaterdag 16 en zondag 17 december is de tweede editie in het Grand Theatre.
Check ook de Facebookeventpagina voor updates en nieuwtjes.

Kaartverkoop
Klik hier voor het weekend ticket!
Klik hier voor het zondagavond ticket!
Klik hier voor het zaterdagavond ticket!

Zaterdag 16 december 2017
13.00 doorlopend Swapping Stories (gratis)
14.00 – 16.00 City of All Together – interactief onderzoek – (gratis)
14.00 – 17.30 uur DJ SUMMIT (zie evenement) (gratis)
19.30 – 22.30 uur Voorstellingen (zie programma zaterdag event) (€15,-)
Vanaf 22.30 uur Party @ Urban Sources (gratis)

Zondag 17 december 2017
13.00 doorlopend Swapping Stories (gratis)
13.00 – 17.00 uur Spin Off Battles (zie evenement) (publiek gratis, deelnemers €5,- inschrijfgeld)
19.00 – 22.30 uur voorstellingen (€15,-)

Zondagmiddag

Spin Off Dansbattles (publiek gratis, voor deelnemers €5,- inschrijfgeld)
Zondag 13.00 – 17.00 uur

Spin Off is uitgegroeid tot een jaarlijkse, landelijke wedstrijd met voorrondes in heel Nederland en een finale in Paradiso als hoogtepunt. Behalve bboying richt Spin Off zich ook op verwante dansstijlen zoals popping, locking, hip hop, house dance en waacking. De winnaars van de voorrondes in Almere, Eindhoven, Rotterdam en Groningen krijgen op 3 februari 2018 een podium tijdens de finale in Paradiso, Amsterdam.
Urban Sources host de voorronde Groningen.  Wil je meedoen? Kijk voor meer informatie over de verschillende battleonderdelen en inschrijving bij Spin Off @ Urban Sources.
Publiek is welkom en kan gedurende de middag binnen vrij inlopen.

Juryleden zijn: Lloyd Marengo, Nedda Sou, Eszteca Noya, Xisco Riboch (Hustle Kidz) en Carlos Rocha.
DJ’s: Nobunaga  en Steve Veusty
Mc Ballantyne

Tijdens het juryberaad is er een showcase van Project Sedap van choreograaf Ser Sebico.

Zondagavond Voorstellingen (zondagticket €15,-)
Zondag 19.30-22.30

Naast onderstaande voorstellingen zijn er korte showcases tijdens het avondprogramma van choreograaf Joel Middelbos en van de choreografen Rob Helfferich & Redouan Hergelink, waarin talentvolle dansers uit stad en regio dansen.

Konnichiwa  (Hallo in het japans)

Maker: Leon Masembe / Performance winnaar Create Your Own Stage

We maken dagelijks kennis met nieuwe mensen. De ene speelt een grote rol in ons leven en de ander zien we maar een keer.
Toch hebben al deze ontmoetingen iets met elkaar gemeen. Ze beginnen allemaal met een simpele begroeting.
Hoe kan een simpele ‘hoi’ transformeren in een diepe connectie? Twee dansers ontmoeten elkaar.
Leon heeft het talentraject Create Your Own Stage voor choreografen gevolgd bij Urban House Groningen en met zijn concept gewonnen om een performance te maken voor Urban Sources.

The Double
Maker: The Double Collective
Choreografie: Dalton Jansen/ Terencio Douw/Gihan Koster
Dansers: Gihan Koster & Terencio Douw
Componist: Tom van Wee

Je dubbelganger ontmoeten, kan je het je voorstellen? In de choreografie The Double van The Double Collective komen twee dansers, die elkaar nog nooit hebben ontmoet, er achter dat ze elkaars dubbelganger zijn. Maar is dit wel echt zo, of is het slechts een fantasie? Deze danschoreografie gaat over het ontdekken van jezelf en ontdekken hoe de wereld jou in werkelijkheid ziet. Moderne dans met een vleugje breakdance.

De dansers Gihan Koster en Terencio Douw hebben samen met hun choreograaf Dalton Jansen in 2015 de jury én de publieksprijs gewonnen tijdens de danswedstrijd Fanatics in Rotterdam. Het drietal kreeg een geldprijs en kon daarmee hun droom, een eigen unieke dansvoorstelling produceren, waarmaken.

De bedenker van het stuk, Dalton Jansen is een gedreven en talentvol choreograaf. In 2014 won hij als danser de publieksprijs bij het Rotterdams Open Podium. Dit jaar heeft hij een choreografie gemaakt voor ArtEZ Danslab en waren zijn choreografieën te zien tijdens de Rotterdamse dansnacht.

Saddex / City of All Together deel 2
Maker: Mohamed Yusuf Boss
Ondersteuning van Robbert van Heuven (NNT)
Choreografie: Mohamed Yusuf Boss
Dansers: Thomas Krikken & Mohamed Yusuf Boss
Productiehuis (organisatie): Station Noord en Urban House Groningen

In City of all together gaat Mohamed Yusuf Boss op zoek naar het ingrediënt voor contact. Wat is er nodig om twee personen echt met elkaar te verbinden? Hoe komen werelden bij elkaar en hoe kan men in elkaars perspectief stappen?

Dit stuk is een onderdeel van SADDEX, een voorstelling die Mohamed tijdens de eerste editie van Urban Sources toonde.  Als onderdeel van zijn vervolgtraject bij Station Noord is Mohamed specifiek in deze scene gedoken en bouwt deze uit tot een op zich zelfstaande dansproductie.

In het voortraject onderzoekt Mohamed zijn gedachten en toetst deze aan de wereld van dans. Hij heeft hierover een TEDX talk gegeven tijdens de TEDX Groningen 2017. Op zaterdag neemt hij publiek mee in zijn nog altijd voortdurend onderzoek.

JA HÈ?!
Maker: Nedda Sou
Cast: Quinty van Selow, Hassani Le Couvreur, Wennah Wilkers, Ivan Words & Magid Magic.

Voor sommigen is ‘JA HÈ?’ de enige manier om aan te geven dat ze het met iemand eens zijn, terwijl ze zich ondertussen stilletjes afvragen wat ze er eigenlijk écht van vinden. De drang om ‘erbij’ te horen los te laten kost tijd. Geïnspireerd door de ervaringen van pubers ontwikkelde Nedda Sou de dansvoorstelling ‘JA HÈ?’ Een voorstelling die ingaat op thema’s als zelfontplooiing en de mentale en fysieke kracht vanuit urban dance, visuals en spoken word.

Theatermaker, choreograaf, coach & artist Nedda Sou kwam als tiener in aanraking met urban dans dankzij clubs en festivals. Op zoek naar wat ze écht wilde besloot ze zich in te schrijven voor danstraject ‘Summer School’. Al snel vond ze haar weg naar de internationale top van Urban Dance. Van theaterproducties naar commerciële shows. Onder begeleiding van Right About Now en in samenwerking met Summer Dance Forever en Korzo Theater zit Nedda Sou in de ‘Nieuwe Makersregeling’ van het Fonds Podiumkunsten en bouwt zij toe naar een eigen urban dansgezelschap.

 

Swapping Stories  Vanaf 13.00 doorlopend (gratis)
Een interactieve filminstallatie van Renée Luth en Teackele Soepboer.

Meestal heb je bij een eerste ontmoeting binnen een paar seconden een idee gevormd over een persoon. Is dat intuïtie of zijn dat vooroordelen? En in hoeverre kloppen die nog als je iemand echt zou leren kennen.

In swapping stories worden verhalen, gezichten en stemmen door elkaar geroerd om te onderzoeken of je anders kijkt of luistert als de eerste aannames niet meer vanzelfsprekend zijn en we voorbij gender, huidskleur, achtergrond en leeftijd moeten kijken en luisteren. In korte poëtische flitsen kijk je in mensenlevens.

Teackele en Renée kennen elkaar van de kunstacademie Minerva. Waarna Teackele zich verder ontwikkelde in de interactieve kunsten. Hij ontwikkelde nieuwe interactieve technieken voor installaties in theater, musea en festivals. Waaronder voor Noorderzon, het Bevrijdingsfestival, Oerol etc. Renée ontwikkelde zich verder als taalkunstenaar en filmmaker. Ze reedt zelf regelmatig op en schreef twee bundels. Daarnaast geeft ze les in taalkunsten en performancekunsten.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail