zaterdag
16
december
Urban Sources 2017 zaterdag
13:00 tot 23:59
Grand Theatre
 • Ticket
 • Prijs
 • Capaciteit
 • Weekendticket (zaterdag, zondag & TUDC preview
 • 25
 • Koop
 • Zaterdagavond incl TUDC preview
 • 15
 • Koop
 • Zondagavond incl TUDC preview zaterdag
 • 15
 • Koop
 • TUDC preview
 • 5
 • Koop
 • DJ SUMMIT
 • GRATIS
 • Koop
 • Spin Off toeschouwer
 • GRATIS
 • Koop
 • Spin off deelnemer
 • 5
 • Koop
 • Urban Sources afterparty (zaterdag)
 • GRATIS
 • Koop
 • GRAFFITI EXPO & SWAPPING STORIES
 • GRATIS
 • Koop

Kijk hier naar de aftermovie van 2016!

Urban House Groningen presenteert tijdens Urban Sources een programma van urban arts met performances, meet-ups, battles, seminars en een party.
“Wie ben ik, wie ben jij en wie zijn wij?” Diversiteit in identiteit.

Zaterdag 16 en zondag 17 december is de tweede editie in het Grand Theatre.
Check de Facebookeventpagina voor updates en nieuwtjes.

Kaartverkoop
Klik hier voor het weekend ticket! €25,- (inclusief preview TUDC op zaterdagavond)
Klik hier voor het zaterdagavond ticket! €15,- (inclusief preview TUDC)
Klik hier voor het zondagavond ticket! €15,- (inclusief preview TUDC op zaterdagavond)
Klik hier voor preview TUDC! € 5,-

Zaterdag 16 december 2017
13.00 – 22.30 Swapping Stories installatie (gratis)
13.00 – 15.15 City of All Together interactief (gratis)
14.00 – 17.30 uur DJ SUMMIT (zie evenement) (gratis)
19.30 – 22.30 uur Voorstellingen (zie hieronder) (€15,-)
22.00 -22.30 uur TUDC preview “Pursuit of HAPPYness” (los ticket € 5,-)
Vanaf 22.30 uur Party @ Urban Sources (gratis)

Zondag 17 december 2017
13.00 – 22. 30 Swapping Stories installatie (gratis)
13.00 – 17.00 uur Spin Off Battles (zie evenement) (publiek gratis, deelnemers inschrijfgeld €5,-)
19.30 – 22.30 uur voorstellingen (zie zondag programma) (€15,-)

 

Zaterdag 14:00-17:00 uur, benedenzaal (gratis)

DJ SUMMIT
Deejays komen bij elkaar om met elkaar te scratchen en wisselen hun kennis uit in seminars. Deejay Irie, TLM en DJ DNS vertellen en demonstreren hun DJ knowledge. Publiek wordt uitgenodigd om vanaf de tribune deze meetup bij te wonen. Check onze DJ SUMMIT facebookeventpagina voor meer informatie.


Zaterdag voorstellingen 19.30-22.30 (avondticket €15,-)

Moederland
Maker: Naomi van der Linden
Concept en spel: Naomi van der Linden
Muziek: Wilbert de Joode
Regie: Esther Scheldwacht
Dramaturgie: Remco van Rijn

Een reis naar het hart van Afrika.

Naomi van der Linden (1990) krijgt vanwege haar donkere huidskleur regelmatig de vraag ‘Waar kom je vandaan?’. Het antwoord ‘uit Den Haag’ blijkt zelden bevredigend. Dit deed haar besluiten op zoek te gaan naar haar Afrikaanse roots. Afgelopen jaar reisde zij af naar Zambia, op zoek naar sporen van haar moeder, die hier 48 jaar geleden geadopteerd werd. Volg een bewogen reis naar het hart van Afrika, naar identiteit en verbeelding.

Naomi studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Onlangs was zij te zien als dochter van Nelson Mandela in Amandla! Mandela. Als theatermaker debuteerde Naomi met haar solovoorstelling Moederland.

 

 

 

Dengar
Concept & regie: Fiona Kelatow
Spel & muziek: Joenoes Polnaija
Dramaturgie: Susanne Visser

‘Dengar’ is Maleis voor ‘luister’.‘ Terwijl Joenoes Molukse melodieën laat klinken neemt hij je mee terug de schoolbanken in. We zien gesloten koffers van zijn opa terwijl Joenoes zijn toekomst in Nederland schetst. Van schepen vol specerijen naar stilstaande treinen. Wat betekenen de daden die zijn vader in het verleden heeft verricht vandaag voor Joenoes? Aan de hand van de geschiedenis van Nederland en de Molukken, die van zijn opa en zijn vader; vertelt Joenoes zíjn kant van het verhaal.
Het is inmiddels 66 jaar geleden dat Molukse gezinnen voet aan wal hebben gezet in Nederland. Het is dit jaar ook 40 jaar geleden dat de gijzelingsacties plaatsvonden.
Theatermaker Fiona Kelatow en muzikant en acteur Joenoes Polnaija horen beide tot de derde generatie Molukkers in Nederland. Met DENGAR willen zij een brug slaan tussen het verleden en het heden en vertellen wat niet verteld wordt.

 

 

Saddex / City of All Together

Zaterdagmiddag (gratis), Zaterdagavond (onderdeel voorstellingen programma €15,-), Zondagavond (onderdeel voorstellingen programma €15,-).

In City of all together gaat Mohamed Yusuf Boss op zoek naar het ingrediënt voor contact. Wat is er nodig om twee personen echt met elkaar te verbinden? Hoe komen werelden bij elkaar en hoe kan men in elkaars perspectief stappen? Op zaterdagmiddag vervolgt Mohamed zijn onderzoek in en om het Grand Theatre. Publiek kan hier aan meewerken of het van een afstandje gade slaan.

Dit onderzoek komt voort uit een onderdeel van SADDEX, een voorstelling die Mohamed tijdens de eerste editie van Urban Sources toonde.  In 2016 maakt Mohamed onderdeel uit van de Urban Art talenregeling van het Fonds voor Cultuuparticipatie bij Urban House Groningen. Als onderdeel van zijn vervolgtraject nu bij Station Noord is Mohamed specifiek in deze scene gedoken en bouwt deze uit tot een op zich zelfstaande performance.

In het voortraject onderzoekt Mohamed zijn gedachten en toets deze aan de wereld van dans. Hij heeft hierover een TEDX talk gegeven tijdens de TEDX Groningen 2017.
Tijdens Urban Sources vervolgt hij zijn onderzoek en tijdens het zaterdagavondprogramma (tijdens het zondagavondprogramma toont hij een dansproductie).

 

Create Your Own Stage | Leon Masembe, Tara Salahshor, Naomi Miojo, Marlon Hazelhoff, Phapbi Ngo en Juersson Hermanus.

Dit is een ontwikkelingstraject van UHG voor choreografen gekoppeld aan een wedstrijd. Talenten krijgen les en coachen van gastdocenten vanuit landelijke en lokale netwerk van UHG. De winnaar van 2017, Leon Masembe, maakt op basis van zijn winnende concept een productie, die te zien is tijdens het zondagavondprogramma. De groep talenten van 2017 presenteren zich op zaterdagavond in een gezamenlijke groepsperformance.

 

Dansschool The Urban Dance Center | “Pursuit of HAPPYness” 22.00 (los ticket €5,-)

Dansschool The Urban Dance Center speelt deze voorstelling op 10 maart in de Martiniplaza theater in samenwerking met de Stichting ‘Het Vergeten Kind’. Op zaterdagavond 16 december laten we een preview van de voorstelling zien tijdens Urban Sources festival van Urban House Groningen in het Grand Theatre.

The Pursuit of HAPPYness vertelt het verhaal van een jonge danser die zijn beide ouders verliest door een terroristische aanslag. Gebroken van verdriet wordt hij opgevangen door zijn overgrootmoeder in de ghetto van New York. Hij treedt in zijn ouders’ voetsporen en meldt zich aan bij de dansacademie, waar al gauw blijkt dat hij zijn talent niet van een vreemde heeft. Door middel van dans verwerkt hij zijn verdriet en trauma. In deze wervelende dansshow vol emotie, humor en passie volgen we de jonge jongen in zijn zoektocht naar geluk. Een avond vol entertainment, met een lach en een traan. 


Party@ Urban Sources 22.30-01.00 (gratis)

Met Deejay Irie.

Swapping Stories

Zaterdag en Zondag vanaf 13.00 uur doorlopend (gratis)

Een interactieve filminstallatie van Renée Luth en Teackele Soepboer.

Meestal heb je bij een eerste ontmoeting binnen een paar seconden een idee gevormd over een persoon. Is dat intuïtie of zijn dat vooroordelen? En in hoeverre kloppen die nog als je iemand echt zou leren kennen.

In swapping stories worden verhalen, gezichten en stemmen door elkaar geroerd om te onderzoeken of je anders kijkt of luistert als de eerste aannames niet meer vanzelfsprekend zijn en we voorbij gender, huidskleur, achtergrond en leeftijd moeten kijken en luisteren. In korte poëtische flitsen kijk je in mensenlevens.

Teackele en Renée kennen elkaar van de kunstacademie Minerva. Waarna Teackele zich verder ontwikkelde in de interactieve kunsten. Hij ontwikkelde nieuwe interactieve technieken voor installaties in theater, musea en festivals. Waaronder voor Noorderzon, het Bevrijdingsfestival, Oerol etc. Renée ontwikkelde zich verder als taalkunstenaar en filmmaker. Ze treedt zelf regelmatig op en schreef twee bundels. Daarnaast geeft ze les in taalkunsten en performancekunsten.

 

Ter info: Vervallen ivm omstandigheden…maar nog wel in het vat voor een volgend event….

We Are One
Concept/choreography/dancers: Ruben “Chi” Verhoeven & Luc “Loahd” de Raad

We Are One: Underneath the superficial self, which pays attention to this and that, there is another self more really us than “I”. And the more you become aware of the unknown self, if you become aware of it, the more you realize that it is inseparably connected with everything else that is. And the more you become aware of the unknown self; if you become aware of it; the more you realize that it is inseparably connected with everything else that is. 

2 verschillende dansers, 2 verschillende identiteiten en bewegingsvormen maar tegelijkertijd een dezelfde essentie. Kan dit samengebracht worden? Kunnen zij één worden door middel van beweging en synchroniciteit en wat moet er achtergelaten worden om tot een fusie te komen van twee mensen die als 1 persoon bewegen en zodoende laten zien dat we allemaal diep van binnen verbonden zijn met elkaar.

RISE OF THE DARKNESS (Teaser) 

Makers: Ahmad Abdulwahhab i.s.m. ZUHAUSE en Deejay Irie
Performers: Ahmad Abdulwahhab, Davey Bakker, Grey Timmers, Élénie Wagner, Mirjam van Dijk

Rise of the Darkness is een surrealistische dansperformance geïnitieerd door de Syrische Ahmad Abdulwahhab.
What if everything around you seems dark, is there still something worth fighting for?

Tijdens Urban Sources toont Ahmad Abdulwahhab i.s.m. interdisciplinaire collectief ZUHAUSE een teaser, preview van hun zoektocht naar menselijkheid en het strijden tegen de duisternis. Een verhaal gebaseerd op Ahmad zijn ervaringen in Syrië en Nederland. Je ziet een teaser van dit heroïsch sci-fi drama over welke kracht er in de mens schuilt als het niet meer vanzelfsprekend is om te leven.

Wij hebben besloten om op onze hoede te blijven voor de oorlog, voor de verwoesting, voor de beestachtigheid en voor het geweld. Wij willen de duistere krachten een lesje leren en laten zien dat wij de makers van het leven zijn.” 

– Ahmad Abdulwahhab –

ZUHAUSE is een broedplaats voor alternatieve kunststromingen en tevens een uitvoerend collectief binnen de interdisciplinaire podiumkunsten in het noorden van het land. ZUHAUSE wordt ontwikkeld en geleid door vijf vaste kunstenaars uit verschillende disciplines: Davey Bakker, Judith Döhn, Grey Timmers, Mirjam van Dijk en Élénie Wagner. De voorstellingen van ZUHAUSE zijn geïnspireerd op menselijke verhalen waar de makers zich toe proberen te verhouden. Gelijkheid, contact en de mens zijn hierin terugkerende thema’s.
Deejay Irie is vanuit Urban House Groningen toegevoegd aan het collectief om samen de muziek voor deze productie te creëren.

Ahmad Houseen Abdulwahhab (1985) is een syrische danser en schrijver uit Damascus.
Naast zijn passie voor de kunst was hij werkzaam als bankier bij Cham Bank Syria.
Sinds 2016 woont Ahmad in Nederland en houdt zich als kunstenaar bezig met het thema vrijheid. In juli 2017 benaderde hij ZUHAUSE om samen zijn ervaringen op poëtische wijze te verwerken tot dansvoorstelling.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail