zondag
09
december
Urban Sources: Masterclass floorwork (dans) door Denden
13:00 tot 14:30
Grand Theatre
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Kosten deelname (incl. toegang tot avondprogramma)
  • 15 euro
  • Koop

Urban Sources is een jaarlijks festival georganiseerd door Urban House Groningen i.s.m. het Grand Theatre. Het programma toont een mix van dans, theater, spoken word en muziek van jonge professionele makers en artiesten uit de lokale en nationale Urban Art-scene. Klik hier voor meer informatie over het gehele programma en check het facebook-event en zet jezelf op aanwezig!

Op zondag middag zijn er de masterclasses, gegeven door de makers van de producties, in verschillende urban art disciplines. Belangrijk: Opgave vooraf!

Masterclass Denden
(Opgave vooraf nodig)

 De masterclass die Denden gaat geven tijdens Urban Sources is een atletische floorwork les waar flow en fusie van stijlen centraal staan. Grijp je kans om van deze getalenteerde en internationaal gewaardeerde danser een les te volgen en geef je op! Met je deelname aan de masterclass heb je ook meteen toegang tot de avondprogramma waar o.a. de show ‘Ground Zero‘ met de choreografie door Denden te zien is.

Kosten deelname: 15 euro inclusief toegang tot het avondprogramma op de dag van je workshop. Wil je meedoen aan deze masterclass? Geef je dan op via het formulier en vermeld ‘Masterclass Denden’ in het onderwerp.

Inschrijven

Denden is geboren in Alkmaar ( Nederland ) op 9 april, 1990 en begon met dansen op zijn 8de. Hij werd geïnspireerd door Michael Jackson en deed hem altijd na in zijn kamer als kind. Hij begon met Bboying op zijn 9de , waar kort daarna battles & competities centraal stonden. Na een aantal jaar raakte Denden geïnspireerd door andere dans stijlen. Hij begon op zijn 19de aan de Dans academie ( Art & Entertainment College ) in Amsterdam, om zo allround mogelijk te worden. Sindsdien is zijn switch gemaakt van underground naar theater. Hij heeft gewerkt in companies zoals Isabelle Beernaert, Backbone & ISH Dance Collective. Ook heeft hij zijn training voortgezet in Los Angeles en bij Australian Dance Theatre.

Sinds zijn begrip van beweging kwaliteit en vocabulaire is gegroeid, mede dankzij zijn ervaringen als danser, is hij steeds meer gaan choreograferen naast het zelf op het podium staan. Zo heeft hij gechoreografeerd voor o.a So You Think You Can Dance the next generation, Lucia Marthas Institute of Performing Arts, Art & Entertainment College Amsterdam / PACT+, Rijn Ijsel Urban Dans opleiding, BOOST.

Denden heeft met zijn eigen stijl, een fusie van hedendaagse dans en breakdance, zichzelf laten zien in televisie programma’s zoals “The Ultimate Dance Battle”, “So You Think You Can Dance” en “Time to Dance” waar hij elke keer de finale wist te halen. Deze stijl zet hij momenteel voort in groepsverband onder de naam “Ground Zero” waar hij  professionele dansers begeleid in een pure vorm van dansfusie. De groep focust zich op vloerwerk, maar beperkt zich zeker niet tot. Een unieke blend, met een hoog atletisch vermogen, waarbij flow centraal staat.

 Klik hier voor meer informatie voor het optreden van Ground Zero, onder leiding van Denden, op zondag avond 9 december tijdens Urban Sources.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail