zondag
09
december
Urban Sources: Shailesh – Heritage
19:00 tot 22:30
Grand Theatre

Urban Sources is een jaarlijks festival georganiseerd door Urban House Groningen i.s.m. het Grand Theatre. Het programma toont een mix van dans, theater, spoken word en muziek van jonge professionele makers en artiesten uit de lokale en nationale Urban Art-scene. Klik hier voor meer informatie over het gehele programma en check het facebook-event en zet jezelf op aanwezig!

Zondag avond programma Urban Sources
Start 19.30 uur (19.00 uur deuren open)
Desta Matla – Identidata II (Up North/UHG talent) (spoken word)
Ground Zero – Please, brace for impact (dans)
Sherise – I’d had enough so I killed him (RIGHTABOUTNOW INC.)(dans)
Shailesh – Heritage (IRCompany)(dans)
Shailesh- REDO (IRCompany)(dans)

Ticket zaterdag: https://bit.ly/2qI3rPN
Ticket zondag: https://bit.ly/2DC5sFs
Ticket weekend: https://bit.ly/2B1Ykj8

 

Uitgelicht programmaonderdeel: Heritage
(Zondagavond of weekend ticket nodig)

In zijn solo Heritage gaat Shailesh Bahoran op zoek naar zijn oorsprong. Liggen de antwoorden op zijn vragen verscholen in india, in Suriname of in de verhalen van zijn voorouders? Op bijzondere wijze onderzoekt de vernieuwende dansmaker door middel van breakdance en popping zijn Hindoestaanse wortels.

Concept, regie, choreografie & dans: Shailesh Bahoran
Lichtontwerp: Peter lemmers

Pers:
“This style of dance is probably the last thing one would expect at the India Dance Festival, but for solo dancer and choreographer Shailesh Bahoran it fits like a glove. (…)It is possibly the most haunting and tenderest form of breakdance ever presented. It comes hardly as a surprise that he chose the music of the touching movie ‘Bombay’ for his choreography. With staccato poppin movements he catches the sensitive and heartbreaking violin play gently from head till toe. Drops, floor rocks and headflips echo the waves of the music towards the fragile end. (Pulse Magazine)

…zó intiem, maar tegelijkertijd prachtig kwetsbaar.” (Dans Magazine)

Shailesh Bahoran is een veelzijdig theatermaker en choreograaf. Hij kenmerkt zich door een vrije artistieke visie waarin hij altijd op zoek is naar het stimuleren van stemmingen en emoties bij zijn toeschouwers en de manier waarop hij contrasten benadrukt. Deze werkwijze en filosofie leiden tot innovatieve en experimentele stukken die hem al veel lof en erkenning binnen de danswereld op leverden. Shailesh is artistiek verantwoordelijk voor alle uitingen van IRCompany.

Naast theatermaker en choreograaf is Shailesh een veelzijdige hip hop danser die zich onderscheidt door zijn fenomenale techniek, originaliteit en expressiviteit. Hij heeft stevige roots in de hip hop cultuur en bekwaamde zich, zowel solo als met zijn crew Illusionary Rockaz, in de stijlen bboying (breakdance) en poppin. Hij werkte onder meer samen met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Codarts, Fontys, Vocaallab, Korzo, Spin off, Conny Janssen, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ISH Dance Collective waarmee hij onder andere op het Burning Man Festival in Nevada en op Broadway New York te zien was. In 2013 en 2014 werd hij als favoriete danser genomineerd, en in 2015 werd zijn voorstelling ‘Lalla Rookh’ genomineerd als favoriete dansvoorstelling door de Dans Publieksprijs. De voorstelling Ignite was genomineerd voor de Zwaan 2017 (Beste dansvoorstelling van 2017) en internationalisering. Ignite heeft de prijs van internationalisering tijdens Nederlandse Dansdagen gewonnen. Shailesh Bahoron heeft zelf de prijs van Nederlandse Dansdagen gewonnen voor meest getalenteerde choreograaf van 2017.

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail