zaterdag
08
december
Urban Sources: Desta Matla – Identidata I
14:00 tot 16:00
Grand Theatre

Urban Sources is een jaarlijks festival georganiseerd door Urban House Groningen i.s.m. het Grand Theatre. Het programma toont een mix van dans, theater, spoken word en muziek van jonge professionele makers en artiesten uit de lokale en nationale Urban Art-scene. Klik hier voor meer informatie over het gehele programma en check het facebook-event en zet jezelf op aanwezig!

Zondag avond programma Urban Sources
Start 19.30 uur (19.00 uur deuren open)
Desta Matla – Identidata II (Up North/UHG talent) (spoken word)
Ground Zero – Please, brace for impact (dans)
Sherise – I’d had enough so I killed him (RIGHTABOUTNOW INC.)(dans)
Shailesh – Heritage (IRCompany)(dans)
Shailesh- REDO (IRCompany)(dans)

Ticket zaterdag: https://bit.ly/2qI3rPN
Ticket zondag: https://bit.ly/2DC5sFs
Ticket weekend: https://bit.ly/2B1Ykj8

Uitgelicht programmaonderdeel: Desta Matla – Identidata I (Up North talent)
Gratis toegang!

Jankend je facebook weer activeren.

“Er schuurt iets in mijn relatie tot het internet en ik vraag me af of ik daarin de enige ben. Ik trok de stekker uit mijn Facebook account, om deze 5 maanden later schoorvoetend weer in te pluggen. Ik hoopte dat het her-activeren van mijn Facebook me minder eenzaam zou maken, maar eigenlijk gaf het me alleen maar meer een gevoel van ontbrekende dialoog.“

Desta Matla (1993) is een pas afgestudeerd kunstenares die werkt op het kruispunt tussen taal, performance en het internet. Voor het talenttraject Up North onderzoekt ze waarom haar verhouding met het internet zo scheef is gegroeid. Want wat er aan de voorkant te zien is, is niet het hele verhaal. Om toch dit verhaal te kunnen vertellen, zoekt ze naar de resterende stukjes in data. Het kruimelspoor wat ze achterlaat op het internet geeft prijs dat ook zij menselijk is, en verrast soms in haar eerlijkheid.

Met een voorliefde voor Spoken Word en een verlangen om te onderzoeken waarom het internet nog steeds geen plek is voor dialoog, streept Desta haar weg door onpersoonlijke data. Op zoek naar waar je persoonlijkheid raakt aan wie je online wil zijn, zet ze interdisciplinaire performances neer.

In een container voor het Grand Theater onderzoekt en speelt ze met haar eigen online aanwezigheid. Hoe kan daar meer eerlijkheid in komen? Wat is er nodig voor een dialoog? In samenwerking met beeldend kunstenaar Tom Dijkstra zoekt ze naar een tastbare vorm voor dit gesprek, met haar eigen online aanwezigheid als uitgangspunt.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail