zondag
09
december
Urban Sources: Ground Zero – Please, brace for impact
19:00 tot 22:30
Grand Theatre

Urban Sources is een jaarlijks festival georganiseerd door Urban House Groningen i.s.m. het Grand Theatre. Het programma toont een mix van dans, theater, spoken word en muziek van jonge professionele makers en artiesten uit de lokale en nationale Urban Art-scene. Klik hier voor meer informatie over het gehele programma en check het facebook-event en zet jezelf op aanwezig!

Zondag avond programma Urban Sources
Start 19.30 uur (19.00 uur deuren open)
Desta Matla – Identidata II (Up North/UHG talent) (spoken word)
Ground Zero – Please, brace for impact (dans)
Sherise – I’d had enough so I killed him (RIGHTABOUTNOW INC.)(dans)
Shailesh – Heritage (IRCompany)(dans)
Shailesh- REDO (IRCompany)(dans)

Ticket zaterdag: https://bit.ly/2qI3rPN
Ticket zondag: https://bit.ly/2DC5sFs
Ticket weekend: https://bit.ly/2B1Ykj8

Uitgelicht programmaonderdeel: Ground Zero – Please, brace for impact
(Zondagavond of weekend ticket nodig)

Ground Zero is een nieuwe samenstelling onder leiding van Denden Karadeniz. De groep focust zich op vloerwerk, waarbij ze fysieke mogelijkheden opzoeken en dansstijlen fuseren in een unieke blend van bewegingskwaliteit, waarbij flow centraal staat. Het stuk dat Ground Zero gaat presenteren is een preview van hun “Please, brace for impact” voorstelling die in 2019 in gespeeld gaat worden. 

Denden is geboren in Alkmaar ( Nederland ) op 9 april, 1990 en begon met dansen op zijn 8de. Hij werd geïnspireerd door Michael Jackson en deed hem altijd na in zijn kamer als kind. Hij begon met Bboying op zijn 9de , waar kort daarna battles & competities centraal stonden. Na een aantal jaar raakte Denden geïnspireerd door andere dans stijlen. Hij begon op zijn 19de aan de Dans academie ( Art & Entertainment College ) in Amsterdam, om zo allround mogelijk te worden. Sindsdien is zijn switch gemaakt van underground naar theater. Hij heeft gewerkt in companies zoals Isabelle Beernaert, Backbone & ISH Dance Collective. Ook heeft hij zijn training voortgezet in Los Angeles en bij Australian Dance Theatre.

Sinds zijn begrip van beweging kwaliteit en vocabulaire is gegroeid, mede dankzij zijn ervaringen als danser, is hij steeds meer gaan choreograferen naast het zelf op het podium staan. Zo heeft hij gechoreografeerd voor o.a So You Think You Can Dance the next generation, Lucia Marthas Institute of Performing Arts, Art & Entertainment College Amsterdam / PACT+, Rijn Ijsel Urban Dans opleiding, BOOST.

Denden heeft met zijn eigen stijl, een fusie van hedendaagse dans en breakdance, zichzelf laten zien in televisie programma’s zoals “The Ultimate Dance Battle”, “So You Think You Can Dance” en “Time to Dance” waar hij elke keer de finale wist te halen. Deze stijl zet hij momenteel voort in groepsverband onder de naam “Ground Zero” waar hij  professionele dansers begeleid in een pure vorm van dansfusie. De groep focust zich op vloerwerk, maar beperkt zich zeker niet tot. Een unieke blend, met een hoog atletisch vermogen, waarbij flow centraal staat.

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail