zaterdag
19
augustus
UHG presents hiphop @ Noorderzon
15:30 tot 23:59
Podium op Zuid | Noorderzon
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Vrij toegang
  • nvt.
  • Koop

Urban House Groningen presents hiphop @ Noorderzon!
Tijdens Noorderzon is er op zaterdag 19 augustus, hiphop op Podium op Zuid. De shows van de acts zijn te zien in drie blokken van een uur. Aansluitend aan de laatste act is er een JAMsessie met de aanwezige MC’s en de band van HAAS. 

Programma
Host: JOOZ
DJ Mira
JOOZ (vanaf 15.30 uur)
Roberto Tan (vanaf 18.30 uur)
Manzi (vanaf 18.30 uur)
HAAS met band (vanaf 22.00 uur)
JAMsessie

Laat weten of je aanwezig bent en nodig je vrienden uit via Facebook!

 

DJ Mira
DJ Mira (Miranda Hofkamp) is een jonge, talentvolle female DJ. Op jonge leeftijd ontdekt ze haar passie voor urban muziek.
Ze is nog maar een jaar bezig maar heeft al in diverse clubs gedraaid in bijvoorbeeld de steden Groningen, Leeuwarden, Drachten, Utrecht en Amsterdam.

Ze draait een lekkere mix van RnB, Hip hop, Urban, Dancehall, Future dancehall, Moombahton en Afro house. Haar sets zijn opzwepend, heup-stimulerend en laten je de hele nacht lang los gaan. Tijdens Noorderzon maakt DJ Mira het publiek warm voor de verschillende acts.

Jooz
Jooz (Jozua Pentury) is een creatieve duizend poot die momenteel furore maakt als Rapper , MC , Songwriter & Spoken Word Artiest. In 2014 nam hij zijn eerste track op en nog geen jaar later was zijn mixtape genaamd ‘Het Leven Is Zo’ een feit. Begin 2016 bracht hij als één van de eerste artiesten (wereldwijd) een 360 videoclip uit. De videoclip genaamd ‘Experimental’ ging viral. Ook heeft hij verschillende single’s uitgebracht die erg goed werden ontvangen. Momenteel werkt hij aan zijn EP genaamd ‘Jooz Mag Het Weten’ die deze zomer uitkomt.

Jooz heeft zich in een korte tijd hard omhoog gewerkt. Zo trad hij al op in een uitverkochte ‘Melkweg’ en ‘North Sea Jazz Club’. Tevens stond hij meerdere malen op ‘Bevrijdingsfestival(s).

Naast dat hij muziek maakt is (MC) Jooz inmiddels het gezicht in verschillende clubs en festivals als Master of Ceremony. Jooz is de host tijdens Urban House Groningen presents hiphop @ Noorderzon, op Podium op Zuid. Hij onderscheidt zich door een unieke sound, zijn moves en een belachelijke dosis aan energie!

Roberto Tan
Roberto Tan (Robert Vredeveld) is in Noord Nederland geen onbekende meer. Met een berg ervaring op zak werkt hij aan zijn muzikale carrière. Waar de jonge Tan zich vaak liet beïnvloeden door zijn ideeën over hoe muziek “moest” zijn is dat nu anders. Hij laat zich gaan in zijn eigen muziek. Geen kaders meer, alles op gevoel en niet denkend over een mening van anderen. Met deze mindstate is hij comfortabeler dan ooit te voren.

Zijn nieuwe EP ‘Dansen in de Regen’ verscheen in juli dit jaar, en werd gevierd met een release party in Poppodium Simplon. De EP bevat bijdrages van Jan Dulles (3JS) en Wudstik en is volledig geproduceerd door Jeroen Russchen. Met een vers contract op zak bij Kraantje Pappie’s label Bankpioniers en de producties van alleskunner Jeroen Russchen achter hem, is Roberto Tan een naam die we komend jaar door het hele land terug gaan zien.

Manzi
Manzi is een artiest die zich kenmerkt door de mix van R&B en hiphop. Als kleine jongen werd Manzi door de aanhoudende crisis zijn thuisland Burundi gedwongen zijn land te ontvluchten en heeft in Nederland de muziek gevonden als de manier om zijn verhaal te vertellen. Met invloeden van zijn Afrikaanse roots en de voorliefde voor 90’s hiphop is Manzi geen doorsnee rapper. Moeiteloos wordt er geswitcht tussen serieuze onderwerpen en luchtige sferen. Hiermee zet Manzi een act neer waarin hij je mee neemt in zijn levensreis vol met pieken en dalen.

HAAS met band
HAAS (Jeffrey de Haas) begon zijn carrière als profvoetballer bij S.C Heerenveen. Rond zijn 18de koos hij voor een geheel andere tak van sport namelijk het schrijven van teksten. HAAS kent zijn oorsprong in de hiphop maar zijn melodieuze raps en pakkende refreintjes zorgen ervoor dat hij ook te plaatsen is in het pop genre.

Sinds kort speelt HAAS met zijn eigen band. Hierdoor worden zijn pop invloeden versterkt. Door zijn aanstekelijke enthousiasme ervaart het publiek de show alsof ze er zelf onderdeel van is. HAAS geeft zichzelf dan ook vaak de ruimte voor improvisatie, om het publiek zo veel mogelijk mee te nemen in zijn wereld. Zijn laatste single “Wat als ik een Millie had” kreeg airplay op 3Fm en Slam Fm. Haas wil heel Nederland kennis laten maken met zijn muziek, hij is goed op weg.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail