woensdag
22
januari
Spoken Word Lounge
18:30 tot 21:30
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Deelname Sessions
  • 5 euro
  • Koop

Bij de Spoken Word Lounge kom je samen met spoken word artiesten om te delen, inspireren, schrijven en repeteren in een lounge setting in de Kleine Zaal van Simplon. Host is Cissy Joan.

Voor elke Lounge vragen we een Urban Academy deelnemer als co-host. De co-host doet aan het begin de aftrap met een korte inspiratie-presentatie in te vullen naar eigen idee. De Lounge is ideaal om nieuw werk uit te proberen en is vooral ook bedoeld als meet-up om van elkaar te leren.

Cissy Joan wordt iedere editie vergezeld door een co-host die de toon zet voor de sessie: iemand uit de deelnemersgroep of een coach van de Urban Academy. Resultaat: zeer gevarieerde thema’s, van muzikale jam, motivational speaking en het behandelen van klassieke dichtkunst en zintuigelijk schrijven tot experimentele interactieve performance en branding.

Co-host januari 2020: Mauricio
“Spoken Word is een creatieve, poëtische manier waarop schrijvende performers maatschappelijke vraagstukken benaderen, met een vanuit gevoel geschreven kernboodschap die raakt, maatschappelijke problemen zichtbaar maakt en inspireert. Je kunt het op verschillende manieren verwoorden. Denk hierbij aan water, aarde, vuur en lucht. In deze workshop leer je om terug te grijpen op je gevoel. Welke boodschap ga jij de wereld mee geven en hoe kun je dit vorm geven? Bijzijn is meemaken!”

Eerdere co-hosts:
Mei 2019 – Henk 7even
Juni 2019 – Sacha Landkroon
September 2019 – Myron Hamming
Oktober 2019 – Richard Nobbe
November 2019 – Michiel Teeuw
December 2019 – Charlotte Beerda

Iets voor jou?
– Het event is voor performende woordkunstenaars (en mensen met de ambitie hier toe)
– Je neemt eigen (nieuw) werk mee en laat dit horen en zien
– Je hebt de ruimte om je inspiratiebronnen te delen, bijvoorbeeld filmpjes, muziek of fysiek werk
– Je bent elkaars publiek en er is ruimte om elkaar feedback te vragen en dingen uit te proberen
– De co-host zet de toon tijdens de inspiratie-sessie
– Deelname € 5,- per keer

Wanneer je deelneemt aan de Spoken Word Lounge sta je gelijk in the picture bij
Urban House Groningen voor projecten en talenttrajecten. Je kunt jezelf verder
ontwikkelen aan de Urban Academy, door middel van 1op1-coaching door 1 van
onze Spoken Word coaches, masterclasses, of coaching voor performances.
Daaruit kunnen optredens voortvloeien, zowel bij evenementen van Urban
House Groningen als externe programmering. Denk aan het realiseren van een
solo- of groepsproductie gericht op een optreden bij Podium New Attraction,
New Attraction Block Jam of het Urban Sources festival, of optredens bij
bijzondere evenementen en partnerprogramma’s, zoals Diversity Day Groningen.

Voor wie
Spoken Word artiesten binnen hiphop/urban art disciplines
Data & Tijd
Wo 22 jan – 18.30-21.30 uur
Locatie
Simplon, Kleine zaal
Prijs
€5,-

Ben je er bij? Meld je dan aan o.v.v.  ‘Spoken Word Lounge’!

Inschrijven


MAURICIO

Mauricio (1995), is spoken word artiest & performer

Deze veelzijdige duizendpoot doet honderden dingen tegelijk en weet in de meeste disciplines ook nog eens goed te scoren. Hij werkt als docent maatschappijleer op een middelbare school, in 2014 bracht hij zijn dichtbundel ‘Niet alles is goud’ uit en sinds 2015 is hij een bekende naam in de spoken word scene in Groningen. Hij trad de afgelopen jaren op door heel Nederland waaronder bij Mensen zeggen dingen en Paginagroots, ook was hij te zien op het Bevrijdingsfestival Groningen 2016 op de Sena Talent Stage. Hij speelde mee in de eerste voorstelling van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden in het muziektheaterstuk ‘De Frijtinker’. Zijn kracht ligt in de alledaagsheid van woorden en zinnen. Zonder veel poespas maakt Mauricio in klinkklare taal duidelijk wat hij vindt, ziet, ruikt, proeft en beleeft.

CISSY JOAN

Cissy Joan is zangeres, songwriter, spoken word artiest, workshopdocent en host/presentatrice. Ze is afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur aan de Hanzehogeschool Groningen en maakte jarenlang deel uit van Poetry Circle Groningen. Tussen 2012-2017 bracht ze een EP en diverse singles uit en trad ze met spoken word en muziek op door heel Nederland. In 2017 was ze spoken word columniste bij RTV Noord én toerde ze door Nederland en België met de Poëziebus. Ze was met Spoken Word en zang te horen op landelijke en lokale radio (o.a. ‘De Nieuws B.V.’ op NPO1, FunX, RTV Noord en Oog Radio) en trad o.a. op bij de ‘Voorbeeld Allochtoon theatershow’ (Groningen),  ‘De Wijk De Wereld’ (Stadsschouwburg Groningen), Noorderzon festival en Urban Sources festival. Momenteel treedt ze via talentlab ‘Up North’ op met haar theatersolo ‘Level Up’ (spoken word, zang en storytelling), waarmee ze o.a. op Explore the North en WinterWelvaart stond. In februari 2019 bracht ze de single ‘Wat Is Liefde’ uit, welke ook opgenomen is in deze theatersolo. Ook is ze regelmatig op events, festivals e.a. te vinden als performer, host, workshopdocent of spoken word-samenvatter, waarbij ze teksten op maat schrijft.

Cissy is programmamaker Spoken Word en coach spoken word en zang bij Urban House Groningen.

De Urban Academy is voor jong talent actief in hiphop/urban art disciplines

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail