woensdag
11
november
Spoken Word Lounge | 1 keer per maand
18:30 tot 21:30
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Deelname Sessions
  • 5 euro
  • Koop

Bij de Spoken Word Lounge kom je samen met spoken word artiesten om te delen, inspireren, schrijven en repeteren in een lounge setting in de Kleine Zaal van Simplon. Host is Cissy Joan.

De Lounge is ideaal om nieuw werk uit te proberen en is vooral ook bedoeld als meet-up om van elkaar te leren.

Cissy Joan wordt iedere editie vergezeld door een co-host die de toon zet voor de sessie: iemand uit de deelnemersgroep of een coach van de Urban Academy. De co-host doet aan het begin de aftrap met een korte inspiratie-presentatie in te vullen naar eigen idee. Resultaat: zeer gevarieerde thema’s, van muzikale jam, motivational speaking en het behandelen van klassieke dichtkunst en zintuigelijk schrijven tot experimentele interactieve performance en branding.

Co-host november 2020: Joost Lancee.

Thema: Dromen van letters of van letters dromen maken op een papieren boodschap: “We gaan het hebben over rijm/dichtsoorten en beeldspraak, en hiermee oefenen. Ook bespreken we aan de hand van je teksten interactie met je publiek.”

Eerdere co-hosts:
November 2020 – Joost Lancee
September 2020 – Olivier van Eijk
Februari 2020 – Jamila Faber
Januari 2020 – Mauricio
December 2019 – Charlotte Beerda
November 2019 – Michiel Teeuw
Oktober 2019 – Richard Nobbe
September 2019 – Myron Hamming

Juni 2019 – Sacha Landkroon
Mei 2019 – Henk 7even

Iets voor jou?
– Het event is voor performende woordkunstenaars (en mensen met de ambitie hier toe);
– Je neemt eigen (nieuw) werk mee en laat dit horen en zien;
– Je hebt de ruimte om je inspiratiebronnen te delen, bijvoorbeeld filmpjes, muziek of fysiek werk;
– Je bent elkaars publiek en er is ruimte om elkaar feedback te vragen en dingen uit te proberen;
– Je wilt ook wel een keer co-host zijn;

Wanneer je deelneemt aan de Spoken Word Lounge sta je gelijk in the picture bij Urban House Groningen voor projecten en talenttrajecten. Je kunt jezelf verder
ontwikkelen aan de Urban Academy, door middel van 1op1-coaching door 1 van onze Spoken Word coaches, masterclasses, of coaching voor performances.
Daaruit kunnen optredens voortvloeien, zowel bij evenementen van Urban House Groningen als externe programmering. Denk aan het realiseren van een solo- of groepsproductie gericht op een optreden bij Podium New Attraction, New Attraction Block Jam of het Urban Sources festival, of optredens bij bijzondere evenementen en partnerprogramma’s, zoals Diversity Day Groningen.

Voor wie
Spoken Word artiesten binnen hiphop/urban art disciplines
Data & Tijd
Wo 11 nov – 18.30-21.30 uur
Locatie
Simplon, Kleine zaal
Prijs
€5,-

Ben je er bij? Meld je dan aan o.v.v.  ‘Spoken Word Lounge’ en datum!

Inschrijven

De Urban Academy is voor talent actief in de hiphop/urban art disciplines

CISSY JOAN

Cissy Gressmann is zangeres, songwriter, spoken word artiest, workshopdocent en host/presentatrice. Ze is afgestudeerd aan de Academie voor Popcultuur aan de Hanzehogeschool Groningen en maakte jarenlang deel uit van Poetry Circle Groningen. Tussen 2012-2017 bracht ze een EP en diverse singles uit en trad ze met spoken word en muziek op door heel Nederland. In 2017 was ze vaste spoken word columniste bij RTV Noord én toerde ze door Nederland en België met de Poëziebus. Ze was met Spoken Word en zang te horen op landelijke en lokale radio (o.a. ‘De Nieuws B.V.’ op NPO1, FunX, RTV Noord en Oog Radio) en trad op bij de ‘Voorbeeld Allochtoon theatershow’ (Groningen), ‘Art Of Ondernemen’ (Assen), ‘De Wijk De Wereld’ (Stadsschouwburg Groningen), Noorderzon festival en Urban Sources festival. In 2018 maakte ze bij Urban House Groningen (productiehuis) een korte solo, ‘Level Up’, met spoken word, zang en storytelling. In februari 2019 bracht ze de single ‘Wat Is Liefde’ uit, welke ook opgenomen is in deze theatersolo.
‘Level Up’ is opgenomen in het talentlab van Up North, waardoor deze nog vaker wordt gespeeld en te boeken is, zoas in najaar 2020 bij Explore The North en WinterWelvaart Groningen.

Cissy is programmamaker Spoken Word en coach spoken word en zang bij Urban House Groningen.

De Urban Academy is voor jong talent actief in hiphop/urban art disciplines

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail