zaterdag
24
november
Rhythm & Rhymes Productieweekend
11:00 tot 17:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Deelname aan productie weekend R&R
  • 25
  • Koop

Oproep deelname aan productie weekend ‘Rhymes & Rhythm’ op 24 en 25 november

Tekst & Muziek gaan in allerlei kunstvormen hand in hand. Van beatpoets, jazz & poetry welke aan de basis van hiphop liggen tot aan storytelling, zang en rap.

Ben jij schrijver, dichter, spoken word artiest, rapper en/of vocalist? In dit productieweekend zijn al deze disciplines welkom en word je als schrijver of schrijvende performer gekoppeld aan een muzikant.

Wil jij samen met een muzikant experimenteren met jouw teksten? En dit uitwerken in een live-performance? Doe dan mee! Je duikt bij Rhythm & Rhymes een weekend lang in het maken van een korte cross-over performance in samenwerking met een professionele muzikant (o.a. Rosan Asmussen)
Het weekend wordt afgesloten met een optreden gezamenlijk op Podium New Attraction Spoken Word.

Dag 1
Op de eerste dag maak je kennis met elkaar in een gezamenlijke opening en workshop, waar je je eigen (meegebrachte) werk zult delen en (nieuw werk) zult schrijven. Daarna ga je aan de slag in duo’s of groepjes en zet je een basisconcept in elkaar voor een performance. De dag wordt afgesloten met het delen van de eerste versies van de performances en een cypher/jamsessie.

Dag 2
Op dag 2 begin je weer gezamenlijk met een workshop performance.
Daarna ga je je eigen performance afmaken, repeteren en is er een generale repetitie.
’s Avonds is de afsluiting van het weekend, met een optreden op Podium New Attraction Spoken Word.

Wanneer
Zaterdag 24 november 11.00-17.00 uur
Zondag 25 november 11.00 – 22.00 uur

 

Cissy Gressmann is zangeres, songwriter, spoken word artiest en presentatrice. Ze heeft de Academie voor Popcultuur aan de Hanzehogeschool Groningen afgerond en jarenlang deel uitgemaakt van Poetry Circle Groningen. Tussen 2012-2017 bracht ze een EP en diverse singles uit en trad ze met spoken word en muziek op door heel Nederland. In 2017 was ze vaste spoken word columniste bij RTV Noord én toerde ze door Nederland en België met de Poëziebus. In 2018 was ze te vinden bij o.a. De Nieuws BV (NPO1), de ‘Voorbeeld Allochtoon theatershow’, Art Of Ondernemen, ‘De Wijk De Wereld’ in de Stadsschouwburg Groningen en Noorderzon. Cissy laat zich onder andere inspireren door The Last Poets, Erykah Badu, Kendrick Lamar en vele artiesten uit de nationale en internationale popmuziek en hiphop. Cissy is programmamaker Spoken Word en workshopdocent spoken word en zang bij Urban House Groningen.


Rosan Asmussen is een jonge getalenteerde bassiste. Na een duet met Alain Clark in 2014 volgde de theatertour ‘Irisistible’ met The Voice-winnares Iris Kroes en heeft ze haar naam gevestigd wereld van muziek. Met alleen een basgitaar op haar rug reisde ze in haar eentje naar Afrika om haar debuutalbum tot leven te brengen. In Mozambique en Zuid-Afrika heeft ze het album opgenomen samen met lokale muzikanten. Geïnspireerd door bassisten als Richard Bona, Francis Rocco Prestia en Jaco Pastorius heeft ze de essentie van groove weten te vertalen in allerlei formaties waarin ze speelt.

Evan van Doorn is saxofonist en tekstschrijver bij de band Sunroots. Hij heeft ervaring met het spelen in de genres Fusion, Soul, Funk, Blues en Jazz, hetgeen hij in verschillende bands al deed. Sinds hij bij Sunroots (voorheen ‘The Rising Sun’) speelt is hij reggae/pop gaan spelen en houdt hij zich ook meer bezig met het (mee)schrijven van nummers, waaronder partijen voor blazers(secties). Hij stond onder andere in de Sugarfactory, De Melkweg, Poppodium de Meester, 013 en ook trad hij op bij o.a. Koffietijd en diverse radiostations. In 2018 werkte hij al eerder samen met Urban House Groningen, waarbij hij met Sunroots rappers begeleidde met eigen werk.

Dani Brands is een ervaren toetsenist die je kunt kennen van de bands Sunroots, Full Flavour, New Orleans House Band en Los Cascos. Hij is erg thuis in latin genres, reggae, soul en pop. Momenteel studeert hij aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle en is hij bijna wekelijks te vinden op Groninger podia, en met regelmaat daar buiten.

Abel Felix is een ambitieuze all-round drummer en drumdocent, werkzaam in Groningen, omstreken en daarbuiten. Naar aanleiding van zijn keuze om van zijn hobby zijn beroep te maken, heeft hij de studie ‘Muziek en Sounddesign’ afgerond. Momenteel studeert Abel aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, waar hij de richting ‘jazz & pop’ volgt. Ook speel(de) hij in diverse bands, waaronder Sunroots, Roelie Vuitton, Kira en Maaris. Alex heeft onder meer les gehad van de drummers van Snoop Dogg, Justin Timberlake, Stevie Wonder en Diana Ross. Met zijn eigen bands stond hij op locaties als De Melkweg, De Oosterpoort, Martiniplaza en de Grote Markt te Groningen. Ook radiostations als 3Fm en Radio 538 zijn geen onbekende plekken voor hem.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail