zondag
25
november
Rhythm & Rhymes Productieweekend
11:00 tot 22:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Deelname aan productie weekend R&R
  • 25
  • Koop

Productie weekend ‘Rhymes & Rhythm’ op 24 en 25 november

Tekst & Muziek gaan in allerlei kunstvormen hand in hand. Van beatpoets, jazz & poetry welke aan de basis van hiphop liggen tot aan storytelling, zang en rap.

Ben jij schrijver, dichter, spoken word artiest, rapper en/of vocalist? In dit productieweekend zijn al deze disciplines welkom en word je als schrijver of schrijvende performer gekoppeld aan een muzikant.

Wil jij samen met een muzikant experimenteren met jouw teksten? En dit uitwerken in een live-performance? Doe dan mee! Je duikt bij Rhythm & Rhymes een weekend lang in het maken van een korte cross-over performance in samenwerking met een professionele muzikant (o.a. Rosan Asmussen)
Het weekend wordt afgesloten met een optreden gezamenlijk op Podium New Attraction Spoken Word.

Dag 1
Op de eerste dag maak je kennis met elkaar in een gezamenlijke opening en workshop, waar je je eigen (meegebrachte) werk zult delen en (nieuw werk) zult schrijven. Daarna ga je aan de slag in duo’s of groepjes en zet je een basisconcept in elkaar voor een performance. De dag wordt afgesloten met het delen van de eerste versies van de performances en een cypher/jamsessie.

Dag 2
Op dag 2 begin je weer gezamenlijk met een workshop performance.
Daarna ga je je eigen performance afmaken, repeteren en is er een generale repetitie.
’s Avonds is de afsluiting van het weekend, met een optreden op Podium New Attraction Spoken Word.

Wanneer
Zaterdag 24 november 11.00-18.00 uur
Zondag 25 november 11.00 – 22.00 uur

Wil je meedoen? Meld je dan voor 1 november aan met het formulier onder vermelding van ‘Rhythm & Rhymes’.

Inschrijven

 

Cissy Gressmann is zangeres, songwriter, spoken word artiest en presentatrice. Ze heeft de Academie voor Popcultuur aan de Hanzehogeschool Groningen afgerond en jarenlang deel uitgemaakt van Poetry Circle Groningen. Tussen 2012-2017 bracht ze een EP en diverse singles uit en trad ze met spoken word en muziek op door heel Nederland. In 2017 was ze vaste spoken word columniste bij RTV Noord én toerde ze door Nederland en België met de Poëziebus. In 2018 was ze te vinden bij o.a. De Nieuws BV (NPO1), de ‘Voorbeeld Allochtoon theatershow’, Art Of Ondernemen, ‘De Wijk De Wereld’ in de Stadsschouwburg Groningen en Noorderzon. Cissy laat zich onder andere inspireren door The Last Poets, Erykah Badu, Kendrick Lamar en vele artiesten uit de nationale en internationale popmuziek en hiphop. Cissy is programmamaker Spoken Word en workshopdocent spoken word en zang bij Urban House Groningen.

Renée Luth (’79) is dichter,  poëziedocent, spoken word docent, presentator en organisator. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong en Preparaat bij uitgeverij de Passage. En stond in meerdere bloemlezingen. Ze staat inmiddels al twintig jaar op verschillende podia door het hele land. Daarnaast geeft ze poëzie/spoken word workshops en performance workshops aan kinderen, jongeren en volwassenen (o.a. voor Doe maar dicht Maar, Kunstbende, de Poetry Circle en Dichter bij 4 mei). Ze maakte ook een documentaire voor Stichting Beeldlijn over twee Groningse dichters. Bij Urban House Groningen is Renée programmamaker en workshopdocent spoken word.

Rosan Asmussen is een jonge getalenteerde bassiste. Na een duet met Alain Clark in 2014 volgde de theatertour ‘Irisistible’ met The Voice-winnares Iris Kroes en heeft ze haar naam gevestigd wereld van muziek. Met alleen een basgitaar op haar rug reisde ze in haar eentje naar Afrika om haar debuutalbum tot leven te brengen. In Mozambique en Zuid-Afrika heeft ze het album opgenomen samen met lokale muzikanten. Geïnspireerd door bassisten als Richard Bona, Francis Rocco Prestia en Jaco Pastorius heeft ze de essentie van groove weten te vertalen in allerlei formaties waarin ze speelt.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail