woensdag
01
mei
Podium New Attraction spoken word
Deur open vanaf 19:00
20:30 tot 22:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Tickets
  • € 5,-
  • Koop

Woensdagavond 1 mei: Podium New Attraction Spoken Word!

Op woensdagavond 1 mei is er weer een Podium New Attraction Spoken word. Het programma is bekend. Je kan je hier niet meer voor opgeven.
Tijdens de podiumavond spoken word staat het woord centraal. De performances bestaan uit deelnemers van de Urban Academy, het Up North-talent traject en daarnaast de hoofdact; Manu van Kersbergen.
Traditiegetrouw wordt de avond afgesloten met een open mic waar je je op de avond zelf voor kunt opgeven.

Tijdens de Podium avond is er een Graffiti Expo in het pand te bekijken.

Manu van Kersbergen

Manu van Kersbergen (1984) brak met zijn album ‘De vloek op de overvloed’ landelijk door als woordkunstenaar. Met muziek, spoken word en andere vormen van taalkundige voordrachten besteeg hij vele podia in Nederland en België. Hij ontwikkelde een grote liefde voor het vertellen en overdragen van een verhaal met ritmische en poëtische elementen.

Als afgestudeerd antropoloog heeft Manu als maker en zelfstandig ondernemer meerdere concepten vorm gegeven. Zo presenteerde hij jarenlang het radioprogramma Spoken, was hij hoofdredacteur van het literaire magazine Spunk en was hij als artistiek leider betrokken bij de oprichting van het door jonge makers gedragen multimediaplatform Massa. Inmiddels vertegenwoordigt hij het impresariaat van de Nederlandse pop academie en wordt hij met regelmaat benaderd voor het geven van masterclasses op het gebied van creatief schrijven en presenteren. Woensdag 1 mei zal hij naar Simplon komen voor een masterclass. Als je meedoet aan de Masterclass Manu van Kersbergen, mag je gratis naar Podium New Attraction Spoken Word waar hij ook gaat performen!

Desta Malta

Desta werd in oktober geselecteerd voor een talenttraject binnen Up North, een samenwerking van o.a. UHG, TDI en popfabryk. Hier mocht ze haar concept rondom Data en Identiteit verder onderzoeken, waar bij ze haar kunstenaarschap, performance en schrijven combineert. Dit leidde al tot het bouwen van een robot die haar Facebook-data op de muur schrijft, en meerdere performances rondom de thema’s Identiteit en Data (bijvoorbeeld op Urban Sources). Het blijft haar fascineren…. want wat zegt jouw data over jou? Verraadt het wie jij bent?


Juku

Juku (’86, Curaçao) ontwerpt overdag gebouwen en ’s avonds jouw cocktail. Onderweg vormt hij de lessen die hij leert in het leven en de observaties van achter de bar om tot woordkunst. Alle aspecten van het leven neemt hij mee; liefde, motivatie, struggles en alles daar omheen. Zijn teksten zijn poëtisch, ritmisch en geschreven in voornamelijk Engelse taal, maar ook Papiaments, Nederlands en af en toe Spaans komen voorbij.

Afgelopen najaar stond Juku op podium new attraction spoken word met zijn uitkomst van experimenteren met eigen werk en muzikanten tijdens het Rhythm & Rhymes productieweekend en trad hij op tijdens de Urban Talk op het Urban Sources festival in het Grand Theatre. Tijdens de poëzieweek in januari trad Juku via de schrijversvakschool op in het Groninger Museum bij de tentoonstelling ‘Chihuly’. Op 1 mei staat hij op podium new attraction spoken word met nieuw geschreven werk.

Tanisha Herschel

Tanisha is 19 jaar en is geboren en opgegroeid in Groningen. Ze zit op de opleiding art en design in het eerste jaar. Ze schrijft al een tijdje, maar heeft nog nooit op het podium gestaan. Ondanks dat ze dyslexie heeft, schrijft ze heel veel. Ze schrijft onder andere korte verhalen, gedichten en spoken word. Tanisha schrijft vooral in het engels, omdat ze tweetalig is opgevoed.

Sacha Landkroon

Sacha Landkroon (1984) is dichter en spoken word artiest. Hij karakteriseert zichzelf als een poëtische ontdekkingsreiziger en verkent de grenzen van zijn eigen wereldbeeld. Het ‘verdwalen’ van het individu is een thema dat uitstekend past bij zijn dichterschap. Het zoeken naar betekenis en bestemming zit er altijd in.

Sacha Landkroon was in 2009-2010 huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij trad op bij festivals als Dichters in de Prinsentuin en de Zwarte Cross, en de fameuze Dichtclub in Groningen. Landkroons gedichten werden al zeer enthousiast ontvangen door onder meer Esther Jansma, Stef Bos en Ellen Deckwitz. In 2015 won hij het Hendrik de Vriesstipendium. Zijn debuutbundel Terra Incognita verscheen op 10 december 2016 bij uitgeverij Passage en sinds enkele jaren is hij actief als spoken word artiest bij Urban House Groningen, en trad hij op bij eerdere edities van Podium New Attraction, de Block Jam en Diversity Day maar ook was hij in 2018 te zien als poëtische badmeester in het theaterproject ‘De Wijk De Wereld’ in de Stadsschouwburg Groningen en droeg hij afgelopen poëzieweek voor in het Groninger Museum bij de tentoonstelling ‘Chihuly’, via de schrijversvakschool Groningen.

Host van de avond is Cissy Joan: voel je van harte welkom om je door haar mee te laten nemen op de route van performer naar performer.


Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail