zondag
25
november
Podium New Attraction spoken word
Deur open vanaf 19:00
19:30 tot 22:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Tickets
  • € 5,-
  • Koop

 Op zondag 25 november is Podium New Attraction Spoken Word!

Op zondag 25 november is het Podium New Attraction Spoken word en is het een speciale editie in het teken van ‘Rhythm & Rhymes’! De spoken word artiesten presenteren samen met musici het eindresultaat van hun crossover samenwerkingen tijdens het Rhythm & Rhymes productieweekend. Daarnaast wordt er eigen werk voorgedragen en is er een optreden van stadsdichter Lilian Zielstra. De avond wordt afgesloten met een open mic!
Programma

Rhythm & Rhymes
Musici: Rosan Asmussen, Dani Brands, Evan van Doorn, Abel Felix.
Performers: Djessz, Cindy Visser, Wolf, Carmen Hamer, MC Waldo, Ileen Rook, Juku, Sacha Landkroon, Pètra

Lilian Zielstra

Ter afsluiting een open mic.


Deur open vanaf 19.00


Foto: Olaf Otto
Lilian
 Zielstra (Stadskanaal, 1991) is stadsdichter van Groningen. Haar debuutbundel Specimen kwam in oktober 2014 uit, als afsluiting van haar jaar als huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze won de Frans Vogel Poëzieprijs, stond tweemaal in de finale van Write Now!, en trad onder andere op bij Dichters in de Prinsentuin. Ze studeerde Nederlands en werkt bij Boekhandel Godert Walter.

 

 


Host van de avond is Cissy: voel je van harte welkom om je door haar mee te laten nemen op de route van performer naar performer.

Rosan Asmussen is een jonge getalenteerde bassiste. Na een duet met Alain Clark in 2014 volgde de theatertour ‘Irisistible’ met The Voice-winnares Iris Kroes en heeft ze haar naam gevestigd wereld van muziek. Met alleen een basgitaar op haar rug reisde ze in haar eentje naar Afrika om haar debuutalbum tot leven te brengen. In Mozambique en Zuid-Afrika heeft ze het album opgenomen samen met lokale muzikanten. Geïnspireerd door bassisten als Richard Bona, Francis Rocco Prestia en Jaco Pastorius heeft ze de essentie van groove weten te vertalen in allerlei formaties waarin ze speelt.

Evan van Doorn is saxofonist en tekstschrijver bij de band Sunroots. Hij heeft ervaring met het spelen in de genres Fusion, Soul, Funk, Blues en Jazz, hetgeen hij in verschillende bands al deed. Sinds hij bij Sunroots (voorheen ‘The Rising Sun’) speelt is hij reggae/pop gaan spelen en houdt hij zich ook meer bezig met het (mee)schrijven van nummers, waaronder partijen voor blazers(secties). Hij stond onder andere in de Sugarfactory, De Melkweg, Poppodium de Meester, 013 en ook trad hij op bij o.a. Koffietijd en diverse radiostations. In 2018 werkte hij al eerder samen met Urban House Groningen, waarbij hij met Sunroots rappers begeleidde met eigen werk.

Dani Brands is een ervaren toetsenist die je kunt kennen van de bands Sunroots, Full Flavour, New Orleans House Band en Los Cascos. Hij is erg thuis in latin genres, reggae, soul en pop. Momenteel studeert hij aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle en is hij bijna wekelijks te vinden op Groninger podia, en met regelmaat daar buiten.

Abel Felix is een ambitieuze all-round drummer en drumdocent, werkzaam in Groningen, omstreken en daarbuiten. Naar aanleiding van zijn keuze om van zijn hobby zijn beroep te maken, heeft hij de studie ‘Muziek en Sounddesign’ afgerond. Momenteel studeert Abel aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, waar hij de richting ‘jazz & pop’ volgt. Ook speel(de) hij in diverse bands, waaronder Sunroots, Roelie Vuitton, Kira en Maaris. Alex heeft onder meer les gehad van de drummers van Snoop Dogg, Justin Timberlake, Stevie Wonder en Diana Ross. Met zijn eigen bands stond hij op locaties als De Melkweg, De Oosterpoort, Martiniplaza en de Grote Markt te Groningen. Ook radiostations als 3Fm en Radio 538 zijn geen onbekende plekken voor hem.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail