woensdag
16
mei
Podium New Attraction spoken word
Deur open vanaf 19:00
19:30 tot 22:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Tickets
  • € 5,-
  • Koop

Woensdag 16 mei is Podium New Attraction spoken word.

Podium New Attraction spoken word biedt een programma met een mix van singersongwriters, dichters en woordkunstenaars. Het programma zal onder andere bestaan uit artiesten die meegedaan hebben aan de Lyrical Skills Sessions.

Check hieronder de line up!


Kasper Peters, voormalig stadsdichter van Groningen, wordt gelukkig van het geven van poëzieworkshops op scholen en jaarlijks geeft hij 200 gedichtenlessen. Elke maand draagt hij zijn nieuwe vondsten en eigen gedichten voor op de jeugdafdeling van de bibliotheek in Groningen. Bij uitgeverij Passage verschenen drie van zijn dichtbundels (Hellevaartsdagen, Kanaalkoorts en Kelder). Momenteel schrijft hij nieuwe kindergedichten en werkt hij aan verschillende prentenboeken. Ook blijft hij gewapend met een Vondel reizen op de brommer van school naar school voor poëzielessen. In september komt “Vogelzwemvliegvis” uit. Een dikke bundel met illustraties van Anne Caesar van Wieren.


Richard Nobbe is geen onbekende op woordkunstpodia. Hij won de eerste twee edities van de Science Slam in Groningen, pakte recentelijk de eerste prijs bij Op Ruwe Planken, toerde in 2016 door Nederland en België met de Poëziebus, schreef mee aan Grenzprocess, een literair theaterstuk dat op meerdere festivals stond in Nederland en Duitsland en is daarnaast columnist en beroepszeur bij RTV Noord. Zijn poëzie wisselt tussen wild en precies, gevoelig en totaal apathisch, rauw en lyrisch – alle absurde facetten van het leven worden door hem belicht als een wervelstorm die op het podium staat.


Sacha Landkroon is dichter en spoken word artiest en heeft in die hoedanigheid een en ander op zijn naam staan. Dit voormalig huisdichter bij de RuG en Dichtclub-lid won in 2015 het Hendrik de Vriesstipendium van de gemeente Groningen, trad op bij o.a. Dichters in de Prinsentuin en Zwarte Cross én zijn werk is vereeuwigd in bundels en in bloemlezingen.
Daarnaast is hij ook houder van Tarantula’s en Afrikaanse reuzenslakken, en in volledige tegenspraak daarmee een zelf fanatiek hardloper. Boven alles is hij vader van een driejarige taalavonturier én liefhebber van typisch dichterlijke dingen als Schotse whisky en sigaren. Achterop zijn officiële debuut Terra Incognita karakteriseert hij zichzelf als een poëtische ontdekkingsreiziger. Hij verkent de grenzen van zijn eigen wereldbeeld. Het ‘verdwalen’ van het individu is een thema dat uitstekend past bij zijn dichterschap. Het zoeken naar betekenis en bestemming zit er altijd in.
In januari 2018 stond hij in de finale van het NK Poetry Slam in Tivoli Utrecht en op 16 mei staat hij bij ons op Podium New Attraction Spoken Word!


Naast dat Desta Matla kunststudent is, schrijft ze graag en combineert dit het liefst met optreden. Zo heeft ze al vaker op het podium gestaan tijdens de New Attraction Block Jam, was ze als spoken word artiest te zien in de 113-campagne ‘Stel de vraag van je leven’ en droeg ze in het Engels voor tijdens de USVA Science Slam. Voor haar afstuderen combineert ze haar schrijven met tools van Google, en probeert zo te vertellen hoe de online wereld reflecteert op onze offline persona.


Groninger Spoken Word artieste Lienne Boomsma roept sinds 2013 met persoonlijke en maatschappelijk getinte stukken gevoelens op, wakkert gesprekken aan en doorbreekt taboes. Met ritmische en beeldende stukken neemt ze je stap voor stap mee in haar gedachtegangen.
Ze stond de afgelopen jaren op verschillende podia in binnen- en buitenland, waaronder Sint Martinus’ Pronkjewailn, Circle Sessions 058, 040 en 013 (Leeuwarden, Eindhoven en Tilburg) en het podium op de Frankfurter Buchmesse. Met kerst in 2017 sloot ze de dienst in de Nieuwe Kerk (Groningen) af met een performance geïnspireerd op de overweging van Evert Jan Veldman.
“Schrijven is voor mij het zichtbaar maken van de beelden en gevoelens in mijn hoofd. Elk stuk van mij begint bij een beeldgedachte waar ik een sterk gevoel bij heb. Langzaam maar zeker zoek ik daar woorden bij.”
Op 16 mei kun je Lienne zien bij Podium New Attraction Spoken Word!


Voor het eerst op podium New Attraction Spoken Word, staat er een woordkunstenaar geprogrammeerd in de vorm van comedy! Maak kennis met Jaimy Hihaho:
“Mijn naam is Jaimy Hihaho, ik beschouw mezelf als de boom in het toneelstuk die maar een beetje staat te staan en het theaterspel des levens observeert, die observaties in boekjes neerkrabbelt om vervolgens te delen op een podium, in de hoop wat lachspieren los te maken bij de mensen.” Laat je lachspieren testen door Jaimy op 16 mei bij ons in Simplon!


7even is een performance-schrijver uit Veendam met een achtergrond in oldschool Nederhop, waar hij als rapper is begonnen met teksten schrijven en ook als B-boy de vloer rockte. Hij maakte tevens deel uit van diverse Groningse spoken word-collectieven. Zijn passie voor ritme, techniek en beweging is sterk aanwezig in zijn stukken. Hoewel hij de laatste tijd meer aandacht besteed aan beatboxen en zijn Loop Station, staat hij nog regelmatig op podia om zijn woordkunsten te laten horen.


“Verhalen van ‘ons’ vertellen, met dat wat oprechte aandacht verdient altijd in de hoofdrol.” Zo omschrijft Myron Hamming zijn rede om podia te betreden. Myron is al enkele jaren druk met het laten klinken van zijn teksten op diverse festivals, openingen en andere kunstzinnige evenementen. Nadat hij aansloot bij De Dichtclub is óók de meer traditionele manier van poëzie schrijven één van zijn richtpunten geworden. Een balans vinden tussen het ritmische van zijn basis Spoken Word en traditionele poëzie is de volgende stap in zijn literaire ontwikkeling. Woensdag 16 mei staat Myron op podium New Attraction te Simplon, wees er bij!


Naast spoken word, is Ileen Rook rook bezig met poëzie en proza. Veel van haar werk bestempelt ze als ‘semifictie’, waarbij ze veel inspiratie haalt uit haar eigen leven. Cadans en woordgebruik vormt een boventoon in haar teksten. Naast deelnames aan workshops en events bij Urban House Groningen, zit ze in de Dichtclub en is ze tweevoudig Drents winnaar en landelijk finalist van de Kunstbende. Ze vindt het fantastisch om op een podium te staan en daarom is ze er weer bij op Podium New Attraction Spoken Word op 16 mei!


Choreografe en danslerares Naomi Miojo begon op achtjarige leeftijd met hiphop dansen. Naast het lesgeven bij o.a. GDC & TUDC, heeft ze in de crew ‘Missfits’ gedanst (2014-2017), waarmee ze in de zomer van 2017 naar Amerika is gegaan voor de competitie Hiphop International. Haar interesses liggen in de Urban Scene, maar is ook geïnteresseerd in de theatrale kant daarvan. Bij UHG volgt ze het traject ‘Create Your Own Stage’ waarbij jonge makers technieken aangeleerd krijgen voor het maken van producties. Vanuit dit traject heeft zij in samenwerking met mede CYOS dansers Juersson en Phapbi de productie ‘The Message’ gemaakt, die in Amsterdam en in Groningen is uitgevoerd. Naomi is geen onbekende met het verwerken van Spoken Word in dans, en voor Podium New Attraction Spoken Word staat ze voor het eerst op de planken met een korte dans gecombineerd met spoken word, door haarzelf gechoreografeerd.


Max Bullinga (Max Bull, 24) is een Groninger zanger, songwriter en producer. Een vakantie in Spanje, waar hij als kind lokale artiesten Flamenco zag spelen, maakte dat hij gitaar ging spelen. Op zijn 15e begon hij met zingen en songwriting, en zo belandde hij twee jaar later op de Academie voor Popcultuur. Geïnspireerd door Hamilton ‘Ham’ Chango Harris, Otis Redding en diverse Jazz-legendes, besloot Max zijn droom achterna te gaan en muzikant te worden. Tegenwoordig staat hij op de planken met zijn eigen songs, waarin invloeden te horen zijn van Soul, R&B en muziek uit de 80’s. Max zijn muziek zijn hoofdstukken, emoties, visies en omstandigheden uit zijn eigen leven.

Max Bull: “There is always the ambition for making music that represents an emotional state that I, myself, am impressed by. The act of sharing my music is my soul mission. I feel very motivated to share my music and experience. It has truly been a rollercoaster to put myself out there. Lord, I’m grateful for every aspect of it.”


Host van de avond is Cissy: voel je van harte welkom om je door haar mee te laten nemen op de route van performer naar performer.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail