zaterdag
29
juli
Oproep voor productie Alida Dors Zomercarnaval Rotterdam
12:00 tot 18:00

Oproep UHG dansers om mee te dansen in productie Backbone//Alida Dors op het Rotterdams Zomercarnaval
Voor deze productie werkt Alida samen met Solid Ground Movement (Amsterdam), Aight (Den Haag), HipHopHuis (Rotterdam) en Urban House Groningen. Vanuit elk huis worden 7 dansers geselecteerd.

Planning:
zaterdag 24 juni 12.00-15.00 startrepetitie in Groningen o.l.v. Pom Arnold (danser bij Backbone)
24juni-28 juli aantal repetitiemomenten in overleg met geselecteerde dansgroep o.l.v. Mohamed Yusuf Boss
vrijdag 28 juli tijd ?? generale in Rotterdam
zaterdag 29 juli tijd ?? uitvoering tijdens Rotterdam Zomercarnaval

De productie:
Hiphop choreograaf en theatermaker Alida Dors / Backbone ontwikkelt speciaal voor TENT een parade die op 29 juli 2017 meedoet aan de straatparade van het Rotterdamse Zomercarnaval. De stoet met meer dan dertig dansers neemt second line tradities die stammen van jazz funerals uit New Orleans en traditionele Afro-Caribische begrafenisstoeten als uitganspunt. Met een uitbundige hiphopchoreografie wordt dansend afscheid genomen van dat wat ongewenst is voor de dansers en de groepen die zij vertegenwoordigen. Zij nemen afscheid van een onderdrukte positie, van dat wat hen beperkt in hun groei als mens en hen ervan weerhoudt te zijn wie ze willen zijn. Deze boodschap wordt uitgedragen met teksten en tekeningen van kunstenaar Brian Elstak. DJ Lovesupreme ontwikkelt speciaal voor de parade een compositie waarin hiphop wordt vermengd met live muziek, de Rotterdamse stylist Isis Vaandrager kleedt de dansers aan. Het concept verbindt de tradities van het Caraïbische carnaval, second lining en Afro-Caribische begrafenisstoeten met de politieke essentie van hiphop.

TENT Rotterdam
TENT is een ruimte voor hedendaagse kunst gevestigd in een monumentaal schoolpand aan de levendige Witte de Withstraat in Rotterdam. Al meer dan 15 jaar tonen zij in 1000m2 tentoonstellingsruimte het werk van jonge en gevestigde kunstenaars in groeps- en solopresentaties. Dit loopt uiteen van performances, installaties, video- en geluidskunst tot fotografie, sculptuur en schilderkunst. Zij produceren regelmatig nieuwe projecten met grensverleggende makers uit uiteenlopende kunstdisciplines als mode, muziek en film. TENT werkt met kunstenaars en thema’s die verbonden zijn met de stad en inhaken op de actualiteit van Rotterdam.

Deelname is gratis.
Reiskosten worden vergoed; verblijf van 28 op 29 juli in overleg.

Er is plaats voor 7 dansers. Heb jij interesse om hieraan mee te doen? Meld je aan o.v.v. Zomercarnaval, dan nemen we contact met je op.

Inschrijven
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail