woensdag
23
mei
Lyrical Skills Sessions
19:30 tot 21:30
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Deelname per keer
  • 5 euro
  • Koop

Combineer jij schrijven en performance? Of wil jij hier meer over leren? Kom dan naar de Lyrical Skills Sessions op de woensdagavond!

Wat is het?
Tijdens de Lyrical Skills Sessions ga je experimenteren met schrijven en verschillende vormen van performance. Je gaat werken met mensen uit verschillende disciplines en je krijgt feedback, tips & tricks van vakdocenten. Alle soorten woordkunstenaars en performers zijn welkom, van songwriter of rapper tot dichter, verhalenverteller of comedian, spoken word artist pur sang of cross-over act, met bijvoorbeeld dans of muziek.
De overeenkomsten: je staat op het podium met je eigen teksten en je wilt je passie delen, je skills vergroten en nieuwe mensen leren kennen. Je kan losse groepslessen afnemen, een gastles bijwonen of wekelijks langskomen. Gaandeweg kun je besluiten aan een solo- of groepsperformance te gaan werken maar je kunt ook puur meedoen voor inspiratie en het delen met elkaar. Deze training wordt begeleid door Cissy Gressmann en er komen meerdere gastdocenten een workshop geven (Renée Luth, Sjoerd Vriesema en Naomi Miojo).

Voor wie
Iedereen die schrijven en performance combineert: dichters, rappers, zangeressen, songwriters, comedians, dans (lyrical)
Tijd
19.30 tot 21.30 uur
Locatie
Simplon, Kleine zaal
Deelname
18+
Prijs
€5,- per keer

Inschrijven

Planning:
woensdag 28 maart 
Kick Off met Cissy, Renée, Sjoerd en Naomi
woensdag 4 april Sjoerd Vriesema
woensdag 11 april Cissy Gressmann
woensdag 18 april Cissy Gressmann & Sjoerd Vriesema
woensdag 25 april Cissy Gressmann & Naomi Miojo
woensdag 2 mei Rénee Luth
woensdag 9 mei Cissy Gressmann
woensdag 16 mei Podium New Attraction spoken word
woensdag 23 mei Sjoerd Vriesema
woensdag 30 mei Cissy Gressmann
woensdag 6 juni Renée Luth
woensdag 13 juni Block Jam Session (voor performers block jam)
zondag 1 juli New Attraction Block Jam
woensdag 4 juli Seizoensafsluiting

Cissy Gressmann is zangeres, songwriter, spoken word artiest en presentatrice. Ze heeft de Academie voor Popcultuur aan de Hanzehogeschool Groningen afgerond en jarenlang deel uitgemaakt van Poetry Circle Groningen. Tussen 2012-2017 bracht ze een EP en diverse singles uit en trad ze met spoken word en muziek op door heel Nederland. In 2017 was ze vaste spoken word columniste bij RTV Noord én toerde ze door Nederland en België met de Poëziebus. In 2018 was ze te vinden bij o.a. De Nieuws BV (NPO1) en de ‘Voorbeeld Allochtoon theatershow’. Cissy laat zich onder andere inspireren door The Last Poets, Erykah Badu, Kendrick Lamar en vele artiesten uit de nationale en internationale popmuziek en hiphop. Cissy is workshopdocent en programmamaker Spoken Word bij Urban House Groningen.

Renée Luth (’79) is dichter,  poëziedocent, spoken word docent, presentator en organisator. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong en Preparaat bij uitgeverij de Passage. En stond in meerdere bloemlezingen. Ze staat inmiddels al twintig jaar op verschillende podia door het hele land. Daarnaast geeft ze poëzie/spoken word workshops en performance workshops aan kinderen, jongeren en volwassenen (o.a. voor Doe maar dicht Maar, Kunstbende, de Poetry Circle en Dichter bij 4 mei). Ze maakte ook een documentaire voor Stichting Beeldlijn over twee Groningse dichters. Bij Urban House Groningen is Renée programmamaker en workshopdocent spoken word.

Sjoerd Vriesema is een jonge creatieve ondernemer, songwriter en popartiest. Met Stuart Mavis timmert hij al jaren aan de weg. Stuart Mavis staat voor popsongs met scherpe elektronische en psychedelische randjes over alledaagse onderwerpen in verfijnd detail. Hij speelde vier jaar op rij in het officiële programma van Eurosonic, waaronder Eurosonic Air op de Grote Markt en Noorderslag. Hij stond op Bevrijdingsfestival Friesland en Groningen, Oerol, Noorderzon en tourde mee met Popronde (2014 en 2016) en Horizontour (2016). Ook speelde op het Zweedse showcasefestival Live at Heart (2016) en live op 3FM, Radio 538 en Radio 1 en heeft hij geopend voor The Baby Sitter Circus, Tula (SE), Moss en The Cool Quest.  Hiermee deed hij o.a. Melkweg en Tivoli Vredenburg aan. Zijn debuutalbum komt in 2018 uit op Sony Music Entertainment Benelux. Sjoerd is workshopdocent en programmamaker muziek bij Urban House Groningen.

Naomi Miojo is een choreograaf, danslerares en student Culturele Maatschappelijke Vorming. Op achtjarige leeftijd begon ze met hiphop dansen bij Groningen Dance Center en op haar 17e begon ze daar met lesgeven. Nu geeft zij lessen bij GDC & TUDC en geeft ze in verschillende Nederlandse steden workshops. Ze heeft van 2014 tot en met 2017 in de crew ‘Missfits’ gedanst, waarmee ze in de zomer van 2017 naar Amerika is gegaan voor de competitie Hiphop International. Haar interesses liggen in de Urban Scene, maar Naomi is ook geïnteresseerd in de theatrale kant daarvan. Bij Urban House Groningen volgt ze het traject ‘Create Your Own Stage’ waarbij jonge makers technieken aangeleerd krijgen voor het maken van producties. Vanuit dit traject heeft zij in samenwerking met mede CYOS dansers Juersson en Phapbi de productie ‘The Message’ gemaakt, die in Amsterdam en in Groningen is uitgevoerd.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail