woensdag
14
november
Lyrical Skills Sessions
Deur open vanaf 19.15
19:30 tot 21:30
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Deelname training
  • 20 euro
  • Koop

Combineer jij schrijven en performance? Wil je jezelf ontwikkelen, nieuwe dingen leren? Kom dan naar de Lyrical Skills Sessions op de woensdagavond!

Wat is het?
Tijdens de Lyrical Skills Sessions ga je experimenteren met schrijven en verschillende vormen van performance. Je krijgt in deze training schrijfopdrachten en performance oefeningen, feedback, tips & tricks van vakdocenten uit het werkveld. De focus ligt op het werken aan nieuw materiaal.

Alle soorten woordkunstenaars en performers zijn welkom, van songwriter of rapper tot dichter, verhalenverteller en spoken word artiest.
De overeenkomsten: je staat op het podium met je eigen teksten en je wilt je passie delen, je skills vergroten en nieuwe mensen leren kennen.

Deze training wordt begeleid door Cissy Gressmann en Renée Luth, met een gastbijdrage van Steven Gilbers

Voor wie
Iedereen die schrijven en performance combineert
Tijd
Woensdag avonden 19.30 tot 21.30 uur
Locatie
Simplon, Kleine zaal
Prijs
€20,- (voor de gehele training van 5 avonden).

Wil je meedoen? Meld je dan aan o.v.v. Lyrical Skills najaar 2018.

Inschrijven

Planning 
woensdag 3 oktober Session 1 – Spoken Word (Cissy Joan)
woensdag 10 oktober Session 2 – Poëzie & Storytelling (Renée Luth)
woensdag 17 oktober Session 3 –  Rhymes & Flows (gastdocent Steven Gilbers, Cissy Joan)
woensdag 31 oktober Session 4 -Teksten & Performance (Renée Luth)
woensdag 14 november Session 5 – Performance & Improvisatie + afsluiting LSS serie (Cissy Joan)

Cissy Gressmann is zangeres, songwriter, spoken word artiest en presentatrice. Ze heeft de Academie voor Popcultuur aan de Hanzehogeschool Groningen afgerond en jarenlang deel uitgemaakt van Poetry Circle Groningen. Tussen 2012-2017 bracht ze een EP en diverse singles uit en trad ze met spoken word en muziek op door heel Nederland. In 2017 was ze vaste spoken word columniste bij RTV Noord én toerde ze door Nederland en België met de Poëziebus. In 2018 was ze te vinden bij o.a. De Nieuws BV (NPO1), de ‘Voorbeeld Allochtoon theatershow’, Art Of Ondernemen, ‘De Wijk De Wereld’ in de Stadsschouwburg Groningen en Noorderzon. Cissy laat zich onder andere inspireren door The Last Poets, Erykah Badu, Kendrick Lamar en vele artiesten uit de nationale en internationale popmuziek en hiphop. Cissy is programmamaker Spoken Word en workshopdocent spoken word en zang bij Urban House Groningen.

Renée Luth (’79) is dichter,  poëziedocent, spoken word docent, presentator en organisator. Ze publiceerde de bundels Pingpongtong en Preparaat bij uitgeverij de Passage. En stond in meerdere bloemlezingen. Ze staat inmiddels al twintig jaar op verschillende podia door het hele land. Daarnaast geeft ze poëzie/spoken word workshops en performance workshops aan kinderen, jongeren en volwassenen (o.a. voor Doe maar dicht Maar, Kunstbende, de Poetry Circle en Dichter bij 4 mei). Ze maakte ook een documentaire voor Stichting Beeldlijn over twee Groningse dichters. Bij Urban House Groningen is Renée programmamaker en workshopdocent spoken word.


 Gastdocent Steven Gilbers (’91) is taalwetenschapper bij de Rijksuniversiteit Groningen en doet daar onderzoek naar de connectie tussen taal, de Amerikaanse hiphopcultuur, en hiphopmuziek. Zo onderzocht hij hoe 2Pacs accent veranderde toen deze verhuisde van de Amerikaanse East Coast naar de West Coast. Ook liet Steven met zijn onderzoek zien dat de verschillen tussen rap flows van de East Coast (Jay-Z, Nas) en de West Coast (Snoop Dogg, Ice Cube) verklaard kunnen worden door verschillen in regionaal accent.
Steven verbleef onlangs een halfjaar in de Verenigde Staten voor onderzoek bij NYU (New York City) en UCLA (Los Angeles) en reist regelmatig naar het buitenland om zijn onderzoek te presenteren (New York, Boston, L.A., Auckland, Cambridge en Helsinki). Naast zijn dagelijks werk als hiphop- en taalwetenschapper is Steven rapper, spoken word artiest en producer. Zo zat hij in Poetry Circle Groningen, trad hij op in Paradiso tijdens Spoken XL, behaalde hij de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland en belandde hij in New York regelmatig in een rap cypher.

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail