woensdag
15
november
EXCURSIE & WORKSHOPS, Enkele Reis
Workshop aanbod in overleg
Hele dag
Der AA-theater

Urban House Groningen biedt een excursie naar muziektheatervoorstelling ‘Enkele Reis’.

Wij nodigen leerlingen individueel of in groepsverband uit om op 15 november naar deze voorstelling te komen kijken. Boek in schoolverband aansluitende workshops gericht op spoken word, songwriting, rap en stencil art.

De muziektheatervoorstelling ENKELE REIS van onze partnerorganisatie Marmoucha.

Een muziektheatervoorstelling over vriendschap en radicalisering. ‘Enkele reis’ schetst een realistisch beeld van de sfeer in de Nederlandse grootstedelijke buitenwijken en gaat voorbij de bekende mediaclichés door mensen van vlees en bloed te laten zien met idealen en dromen die universeel zijn.

Enkele Reis vertelt het verhaal van jonge vrienden met drie verschillende karakters: Zakaria, de gangmaker en levensgenieter heeft maling aan wat mensen van hem denken. Sara, de doortastende idealist is in staat bruggen te slaan en harmonie te brengen. Mo, een rusteloze denker vol trauma’s zoekt houvast en denkt die in de islam te vinden. Wanneer Mo zich verliest in een rigide interpretatie van zijn religie komt de vriendschap onder druk te staan. Hoe gaan de vrienden om met andere overtuigingen en levensstijlen? Hoe reageren zij op onrecht en noodlot? De onderlinge verschillen worden groter, maar blaast dat ook de vriendschap nieuw leven in?

In een hoog tempo wordt er veel geschakeld tussen spel, livemuziek en beeld. Voor de voorstelling zijn speciale composities ontwikkeld die zowel de overeenkomsten als de verschillen illustreren tussen de westerse en Arabische cultuur. Op speelse wijze wordt het publiek meegenomen in een mix van gesproken en gezongen woord.
Na afloop wordt het publiek uitgenodigd om over de thema’s van de voorstelling na te praten in aanwezigheid van een gespreksleider.

Aansluitende workshops
Bovenstaande voorstelling bieden wij aan als een excursie. Daarbij hebben wij ook een workshop aanbod dat aansluit bij de thematiek van de voorstelling, namelijk:
Workshop Spoken word
Workshop Songwriting
Workshop Rap
Workshop Stencil Art

De workshops kunnen na de herfstvakantie plaats vinden met de excursie als afsluiting.

Als er interesse is, graag contact opnemen via info@urbanhousegroningen.com voor verdere afspraken.

Op maat
De voorstelling kan ook op op een ander moment op school gespeeld worden en de workshop inhoud kan op maat worden uitgebreid.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail