dinsdag
13
juni
Excursie: Nederlands Dans Theater 1
20:15 tot 21:00
Stadsshouwburg
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • UHG Actie Ticket
  • 15 euro
  • Koop

Excursie: Nederlands Dans Theater 

Poëtische en fantasierijke dans
“De dansers van de topgroep van Nederlands Dans Theater laten met hun schier onmogelijke fysieke expressie zien waarom ze tot de beste van de wereld behoren”, schreef de Volkskrant in 2015.

Het gezelschap danst in Groningen Crystal Pite’s eclectische meesterwerk Parade, een parade van clowns, vergezeld door een fanfare. Voor Pite is dit werk een verbeelding van illusie, absurditeit en ritueel. Het spel tussen de chaotische clowns en de georganiseerde fanfare is een voorbeeld van het spanningsveld tussen instinct en intellect, het rationele en irrationele. “Een poëtisch en fantasierijk universum.”(Trouw)

In NDT 1 seizoensafsluiter Parade, zal naast een aangepaste versie van het gelijknamige werk van associate choreographer Crystal Pite, ook haar nieuwste werk The Statement (2016) worden gedanst, dat speciaal voor NDT is gecreëerd.
De Volkskrant bekroonde dit unieke werk met ***** en schreef: “Het kwartet heeft alles in zich een dansklassieker te worden, een moderne opvolger van de historische Groene Tafel van Kurt Jooss.”

Nieuwsgierig geworden? Kom dan met UHG kijken bij de voorstelling in de Stadsschouwburg en ontvang je UHG Actie Ticket voor €16,25. (regulier €32,50)

Schrijf je in onder vermelding van Excursie NDT.

Inschrijven

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail