dinsdag
21
november
EXCURSIE dansvoorstelling THIRD CULTURE KID
19:30 tot 20:30
Grand Theatre
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • UHG ticket
  • 10 euro
  • Koop

Jonge Harten Festival heeft een mooie dansvoorstelling in haar programma opgenomen: Third Culture Kid. Vanuit Urban House Groningen willen we dit onder de aandacht brengen aan dans- en theaterliefhebbers door deze voorstelling te bezoeken!

Een breakdancer, balletdanser, modern danser en iemand die het grootste deel van zijn vormende jaren heeft doorgebracht in een cultuur anders dan die van zijn ouders.

In ‘Third Culture Kid’ ontwart, herschikt en herinterpreteert Joseph Simon de elementen waaruit de diverse culturen en talen die hij zelf belichaamt zijn opgebouwd. Een verrassende fusie tussen klassiek ballet, breakdance en presentatie. Hij kijkt terug op bepalende momenten uit zijn jeugd en spint zo een verrassend web van onvoorziene verbindingen waarmee hij niet alleen zijn eigen identiteit bevraagd, maar die van een hele generatie.

“Halsbrekend is het wat hij doet en toch vermengt hij dit schijnbaar moeiteloos met onderhoudende verhalen over zijn leven. […] Dit alles aangevuld met een vleugje Descartes en spelletjes met woorden over alle taalbarrières heen. Zo maakt hij combinaties die een bron van inspiratie worden.”

Na afloop zal er met de geselecteerde groep die meegaat een wederzijdse ontmoeting plaatsvinden door in gesprek te gaan met de maker.

Ga je met ons mee naar de voorstelling? Meld je dan aan o.v.v. excursie Third Culture Kid.

Inschrijven

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail