zaterdag
24
maart
VISIT: Alida Dors – Speak Up! + UHG voorprogramma
zaal open 19.30 uur
20:15
De Oosterpoort
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • UHG Ticket: Speak Up!
  • 10,00 euro
  • Koop
Op 24 maart staat de dansvoorstelling Speak Up! van Alida Dors in de Oosterpoort. Met UHG producties Identity House & Recovery Girl als voorprogramma.

Identity House
Het voorprogramma is een productie door Mohamed Yusuf Boss en Tara Salahshor van Urban House Groningen gemaakt met hiphop dansers van de Urban Academy/UHG. Zij werken vanuit de thematiek van de voorstelling van Alida Dors met de dansers. Allen Lai, Ciro Goudsmit, Hedwich van der Meulen, Kelvin Anakotta, Len Wolters, Maaike van der Meulen, Mark Schipper, Ryan Berg, Soraya Range en Tobias Loeff dansen op 24 maart de korte productie ‘Identity House’.
Je identiteit is als een huis waarin je de wereld ervaart. Met de luiken open waardoor licht en wind de ruimte krijgen.

Recovery Girl

Daarnaast zal ook Léon Masembe, winnaar van het talentraject Create Your Own Stage voor choreografen gevolgd bij Urban House Groningen, in het voorprogramma staan. Hij zal het podium betreden met mede CYOS danser, en co-choreograaf voor Identity House, Tara Salahshor. Zij dansen een korte productie genaamd ‘Recovery Girl‘.
Aantrekking en afstoting. Hoe stuur je deze krachten en hoe ontstaan ze? That way.

Nieuwsgierig? Kom dan vooral naar de voorstelling en schrijf je in onder vermelding van Visit Alida Dors.

UHG Actie ticket is € 10,- (reguliere prijs € 15,-)
NB Tickets contant betalen voor aanvang van de voorstelling.

Inschrijven
BackBone / Alida Dors
Speak Up!

Hiphop dansgezelschap BackBone en de zangers van Silbersee maken met ‘Speak Up!’ een dansvoorstelling vol hiphop vibes en experimentele zang. Zes mensen in de kracht van hun leven roepen zichzelf en elkaar ter verantwoording. Met hun hart op de weegschaal worden ze geconfronteerd met hun eigen, soms grensoverschrijdend gedrag en daden waar ze zelf niet trots op zijn.

In ‘Speak Up!’ Deelt Alida Dors haar gedachten over de steeds harder wordende maatschappij, waarin het ongenuanceerd uiten van je mening de norm lijkt. Ze vroeg zichzelf af of er tegenwoordig nog wegingsmomenten bestaan, waarin we onszelf en elkaar ter verantwoording roepen. Hoe zou zo’n modern wegingsmoment eruitzien. ‘Speak Up!’ Is een hedendaags ritueel, waarin de performers zelf de verantwoordelijkheid nemen om gewogen te worden. De winti traditie vanuit Alida’s eigen Afro-Surinaamse roots is hiervoor een blueprint geweest. De titel ‘Speak Up!’ Is uiteindelijk een uitnodiging aan onszelf: wie zijn we geworden en kunnen we daar elke dag achter staan?

Speak Up!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail