woensdag
15
november
EXCURSIE Muziektheatervoorstelling ENKELE REIS
aansluitend gesprek na voorstelling
19:30 tot 20:45
Der AA-theater
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • UHG Actie Ticket
  • 5 euro
  • Koop
  • UA deelnemers ticket
  • gratis
  • Koop

Excursie naar muziektheatervoorstelling Enkele Reis

In samenwerking met onze partnerorganisatie Marmoucha willen we aandacht besteden aan het thema vriendschap en radicalisering. Marmoucha heeft een muziektheatervoorstelling ENKELE REIS gemaakt die op 15 november in Groningen te zien is. Urban House Groningen nodigt je uit om deze voorstelling te bezoeken.

Een muziektheatervoorstelling over vriendschap en radicalisering. ‘Enkele reis’ schetst een realistisch beeld van de sfeer in de Nederlandse grootstedelijke buitenwijken en gaat voorbij de bekende mediaclichés door mensen van vlees en bloed te laten zien met idealen en dromen die universeel zijn.

Enkele Reis vertelt het verhaal van jonge vrienden met drie verschillende karakters: Zakaria, de gangmaker en levensgenieter heeft maling aan wat mensen van hem denken. Sara, de doortastende idealist is in staat bruggen te slaan en harmonie te brengen. Mo, een rusteloze denker vol trauma’s zoekt houvast en denkt die in de islam te vinden. Wanneer Mo zich verliest in een rigide interpretatie van zijn religie komt de vriendschap onder druk te staan. Hoe gaan de vrienden om met andere overtuigingen en levensstijlen? Hoe reageren zij op onrecht en noodlot? De onderlinge verschillen worden groter, maar blaast dat ook de vriendschap nieuw leven in?

In een hoog tempo wordt er veel geschakeld tussen spel, livemuziek en beeld. Voor de voorstelling zijn speciale composities ontwikkeld die zowel de overeenkomsten als de verschillen illustreren tussen de westerse en Arabische cultuur. Op speelse wijze wordt het publiek meegenomen in een mix van gesproken en gezongen woord.
Na afloop wordt het publiek uitgenodigd om over de thema’s van de voorstelling na te praten in aanwezigheid van een gespreksleider.

Kosten
Losse kaarten voorstelling:
Normaal €12,00
Kinderkaartje €7,50
UHG excursie: €5,-
Deelnemers, docenten Urban Academy gratis

Aanmelden
Ga je met ons mee? Meld je dan aan onder vermelding van Excursie Enkele Reis.

Inschrijven

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail