zondag
09
december
Urban Sources: Desta Matla – Identidata II
19:00 tot 22:30
Grand Theatre

Urban Sources is een jaarlijks festival georganiseerd door Urban House Groningen i.s.m. het Grand Theatre. Het programma toont een mix van dans, theater, spoken word en muziek van jonge professionele makers en artiesten uit de lokale en nationale Urban Art-scene. Klik hier voor meer informatie over het gehele programma en check het facebook-event en zet jezelf op aanwezig!

Zondag avond programma Urban Sources
Start 19.30 uur (19.00 uur deuren open)
Desta Matla – Identidata II (Up North/UHG talent) (spoken word)
Ground Zero – Please, brace for impact (dans)
Sherise – I’d had enough so I killed him (RIGHTABOUTNOW INC.)(dans)
Shailesh – Heritage (IRCompany)(dans)
Shailesh- REDO (IRCompany)(dans)

Ticket zaterdag: https://bit.ly/2qI3rPN
Ticket zondag: https://bit.ly/2DC5sFs
Ticket weekend: https://bit.ly/2B1Ykj8

Uitgelicht programmaonderdeel: Desta Matla – Identidata II (Up North talent)
(Zaterdagavond, zondagavond of weekend ticket nodig)

Jankend je facebook weer activeren.

“Er schuurt iets in mijn relatie tot het internet en ik vraag me af of ik daarin de enige ben. Ik trok de stekker uit mijn Facebook account, om deze 5 maanden later schoorvoetend weer in te pluggen. Ik hoopte dat het her-activeren van mijn Facebook me minder eenzaam zou maken, maar eigenlijk gaf het me alleen maar meer een gevoel van ontbrekende dialoog.“

Desta Matla (1993) is een pas afgestudeerd kunstenares die werkt op het kruispunt tussen taal, performance en het internet. Voor het talenttraject Up North onderzoekt ze waarom haar verhouding met het internet zo scheef is gegroeid. Want wat er aan de voorkant te zien is, is niet het hele verhaal. Om toch dit verhaal te kunnen vertellen, zoekt ze naar de resterende stukjes in data. Het kruimelspoor wat ze achterlaat op het internet geeft prijs dat ook zij menselijk is, en verrast soms in haar eerlijkheid.

Met een voorliefde voor Spoken Word en een verlangen om te onderzoeken waarom het internet nog steeds geen plek is voor dialoog, streept Desta haar weg door onpersoonlijke data. Op zoek naar waar je persoonlijkheid raakt aan wie je online wil zijn, zet ze interdisciplinaire performances neer.

In Identidata gaat Desta op zoek naar de dialoog met de makers van Urban Sources. Ze introduceert makers aan de hand van het spoor wat ze achterlaten op het internet, en kijkt of dit strookt met wat ze graag willen uitdragen. De gedichten die in dit proces ontstaan, draagt ze voor in een theatrale performance.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail