woensdag
23
september
Beat the Box | t/m nov
19:00 tot 22:00
Simplon Poppodium
  • Ticket
  • Prijs
  • Capaciteit
  • Deelnemersbijdrage per keer
  • € 5,-
  • Koop

Nieuw bij Urban Academy: Beat the Box!
Beatbox is de muzikale expressie van het lichaam door de innovatie van geluiden en het maken van muziek door alleen de mond, keel en neus te gebruiken.

 

Tijdens deze eerste 5 Beat the Box meet ups van Urban Academy worden alle essentiële elementen van beatboxing behandeld. We nemen deelnemers mee terug naar het prille begin en de fundamenten, verkennen de evolutie en ontwikkeling van de kunstvorm en de wereldwijde community en nemen een uitstapje in zowel de technische als de muzikale kanten er van.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, blijft beatboxing een snelgroeiende kunstvorm die de enige replicatie van drums en geluidseffecten overstijgt ten gunste van volledige muzikale uitvoeringen. Beatbox is een oer-menselijke kunstvorm die het fysieke lichaam gebruikt als een veelzijdig instrument. Muzikale expressie door het lichaam vormt de kern van menselijke communicatie, waardoor beatbox een zeer organische kunstvorm wordt.

In je eentje kunnen beatboxen, en leren via internet is leuk. Maar echte magie ontstaat pas als beatboxers samen komen om hun skills en muzikaliteit uit te wisselen.

Music from the mouth!

Elke editie is er een nieuwe co-host met een eigen expertise die met de deelnemers gedeeld zal worden tijdens de sessie!
Voor aanstaande sessie is dat:

William / Beatman

Meer dan 15 jaar beoefent William het Beatboxen.
Nadat iemand uit zijn kennissenkring hem op weg hielp met de basistechnieken, begon William te oefenen en luisteren naar verschillende Beatboxers. “Godfather of Noise” en wereldkampioen, Rahzel, was altijd een enorme inspiratiebron. In 2013 en 2016 lukte het William met hem op het podium te staan en samen te performen! In hetzelfde jaar kwam hij in contact met Tony scott, een rapper van de jaren 90 en deed hij veel optredens met Tony Scott als Beatboxer. In 2017 stond William op het podium met niemand Ali B. Inmiddels heeft William van zijn hobby zijn werk gemaakt en geeft hij workshops en lessen aan jong en oud door heel Nederland.

Data & Tijd
9, 23 september, 7, 21 oktober en 4 november van 19:00 – 22:00 uur
Locatie
Simplon, Kleine zaal
Prijs
€5,- per keer.

Wil jij erbij zijn? Meld je dan aan o.v.v. ‘Beat the Box’!

Inschrijven

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail