zaterdag
24
maart
Alida Dors – Speak Up! + UHG voorprogramma
zaal open 19.30 uur
20:15
De Oosterpoort
Op 24 maart staat de nieuwe dansvoorstelling, Speak Up!,  van Alida Dors in de Oosterpoort met UHG producties Identity House & Recovery Girl als voorprogramma.

Identity House
Het voorprogramma is een productie door Mohamed Yusuf Boss en Tara Salahshor van Urban House Groningen gemaakt met hiphop dansers van de Urban Academy/UHG. Zij werken vanuit de thematiek van de voorstelling van Alida Dors met de dansers. Allen Lai, Ciro Goudsmit, Hedwich van der Meulen, Kelvin Anakotta, Len Wolters, Maaike van der Meulen, Mark Schipper, Ryan Berg, Soraya Range en Tobias Loeff dansen op 24 maart de korte productie ‘Identity House’.
Je identiteit is als een huis waarin je de wereld ervaart. Met de luiken open waardoor licht en wind de ruimte krijgen.

Recovery Girl
Daarnaast zal ook Léon Masembe, winnaar van het talentraject Create Your Own Stage voor choreografen gevolgd bij Urban House Groningen, in het voorprogramma staan. Hij zal het podium betreden met mede CYOS danser, en co-choreograaf voor Identity House, Tara Salahshor. Zij dansen een korte productie genaamd ‘Recovery Girl‘.
Aantrekking en afstoting. Hoe stuur je deze krachten en hoe ontstaan ze? That way.

Nieuwsgierig? Kom dan met UHG naar de voorstelling en schrijf je in voor de Urban Academy Visit!

‘Speak up!’ is de nieuwe voorstelling van (hiphop)dansgezelschap BackBone. Net als voor haar ‘True Colors’ vond choreograaf Alida Dors in de opera- en muziektheateravonturiers van Silbersee de ideale artistieke geestverwanten. Geïnspireerd door het populisme, het fanatisme, de graaicultuur en de toenemende polarisatie stelt Dors het vervagen van morele waarden aan de kaak. Ze vertelt haar verhaal door verschillende disciplines te laten samenvloeien tot een geheel. Vier mensen in de kracht van hun leven worden onverwacht ter verantwoording geroepen. Dwingende zangstemmen roepen herinneringen op uit vervlogen tijden en confronteren de vier met hun daden. Komen ze tot inkeer?

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail